1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İç işleri bakanlığından son dakika açıklaması! Korona genelgesi 81 ile gönderildi…
İç işleri bakanlığından son dakika açıklaması! Korona genelgesi 81 ile gönderildi…

İç işleri bakanlığından son dakika açıklaması! Korona genelgesi 81 ile gönderildi…

İç işleri bakanlığından gelen son dakika açıklamasına göre 81 il valiliğine dinamik denetim modeli faaliyetleri konusunda bir genelge gönderildi.

A+A-

İç işleri bakanlığından gelen son dakika açıklamasına göre 81 il valiliğine dinamik denetim modeli faaliyetleri konusunda bir genelge gönderildi.

Genelge kapsamında alınan tedbirlere göre salgının hangi iller ve ülke genelinde seyir gösteriyor olduğu 15 Mart 2021 tarihi içerisinde Başkan Recep Tayip Erdoğan başkanlığı ile toplanan kabine toplantısının hemen ardından değerlendirmeler ile açıklandı. Kabine toplantısı hakkında son dakika açıklamaları yapıldı.

İç işleri bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen korona virüs tedbirleri genelgesi salgın ile mücadele süreçleri içerisinde kalıcı başarının sağlanması açısından denetim faaliyetleri ciddiyet ile takip edilmesi ve uygulama süreçlerinde sorun yaşanmaya devam eden alanlar içerisinde gerekli tedbirler alınacak kararına varıldı.

İç işleri genelgesinde yayınlanan bildirge…

İç işleri genelgesinde yayınlanan bildirge kapsamında açıklamalar dikkatleri çekti. Bu açıklama sırasında; 

  1. Tüm il ve ilçeler ile beraber vali ve kaymakam koordinesi kapsamında 17 Mart 2021 tarihi içerisinde il bazlı olarak toplam 300 in denetim personelinin de katılımı ile beraber gün boyu sürecek, yoğunlaştırılmış olarak yer alan dinamik denetim faaliyetleri ile uygulamaları yapılacak.
  2. Haftalık olarak yapılan denetim uygulaması sırasında 20 Mart Cuma günü itibari ile yeni hafta için programlar dahil edilecekler. Tematik olarak haftalık denetim faaliyetleri sırasında kolluk kuvvetlerine ek olarak yerel yönetim ve meslek odalarında azami seviye içerisinde destekler verilecek.
  3. Valilerden vali yardımcılarına, kaymakamlardan il ve ilçe müdürlüklerine kadar denetim faaliyetleri saha içerisinde bizzat bir şekilde yapılacak. Denetim sırasında faaliyet görünürlüklerine önem verilmiş olacak.
  4. Yeme içme gibi alanlardan şehir içi toplu taşıma araçları kapsamında denetimler haftanın her gününü kapsayacak şekilde yapılacak.
  5. 20 ila 26 Mart tarihleri arasında konu bazlı tematik genel denetim faaliyetleri için belirlenen günlerde denetlemeler devam edecek.
  1. 20 Mart Cuma günü içerisinde yeme içme yerlerinden şehir içi toplu taşıma alanlarına, düğün ya da nikah salonlarından lunapark ve tematik parklara
  2. 21 Mart Cumartesi günü içerisinde yeme-içme yerleri, şehir içi toplu ulaşım araçları, cadde, sokak, meydan, sahil bandı gibi yerlerde mesafe ve maske denetimi, AVM'ler, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler denetlemelere tabi tutulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.