1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Hükümetten dev destek! Aylık 2 Bin 709 TL Devlet Desteği Şartları
Hükümetten dev destek! Aylık 2 Bin 709 TL Devlet Desteği Şartları

Hükümetten dev destek! Aylık 2 Bin 709 TL Devlet Desteği Şartları

Herkese yapılacak olan maddi yardım koşulları belli oldu. 277 ile 1460 TL arasında verilecek yardımlar hemen alınabilecek. Başvuran herkese bu yardım verilecek. Devlet bu yardımları vermek için insanların ne gibi şartları yerine getirmesi gerekiyor?

A+A-

Sosyal Yardımlar İçin Başvuru Şartları Neler?

Devlet, maddi durumlarının yetersiz olduğu vatandaşlarına yardım etmek için başvuruları başlattı. 2002 yılında bu yardımlar 4 iken 2019 yılında 43e kadar çıktı. 3.4 milyon hane içerisinde yaşlı ya da engelli olanlar için bu yardımlar sunuluyor. Yapılan yardımların yüzde seksen altılık kısmı maddi olarak veriliyor.

Sosyal yardımlar ile geçen yıl içerisinde ortalama olarak 55 milyar lira harcaması yapıldı. Yüzde yetmiş sekizlik olan kısmı yaşlı ve engelli olan kesimler için devam ediyor. Ocak ve temmuz aylarında olmak üzere bu sene ortalama olarak 69.5 milyar harcanması hedefleniyor. Memur maaş katsayılarına göre vermeler de hesaplanıyor. 

2020 Yılı İçerisinde Alınabilecek Yardımlar 

1. 65 Yaş Üstü Aylığı 

Maddi durumlarında yetersizlik olan ve 65 yaş üzerinde olan vatandaşlar için aylık olarak 672,81 lira ödemesini Temmuz ayında 699,72 yapacak.

2. Evde Bakım Parası 

Engelli ya da engelli yakını olarak yer alan kişilere aylık olarak 1460 TL bakım maaşı veriliyor ve temmuz ayında bu 1519 lira olacak. 

3. Engelli Maaşı 

Engel oranı şu an yüzde 40 ile 69 arasında olan kişilere devlet aylık olarak 537,08 lira verirken engel oranı yüzde yetmiş üzerinde olanlar için 805,62 veriyor. Bu miktarlar temmuz ayında ise 558,36-837,84 olacak. 

4. GSS Prim Ödemesi 

Eğer hanede yer alan kişi başına düşen gelir ortalaması şu an 981 lira altındaysa Genel sağlık sigortası primi ödeniyor. 

5. Dul Kadınlara Devlet Yardımı 

Dul olarak hayatlarına devam eden kadınlar için 2 ayda bir 550 lira para ödemesi yardımı sağlanıyor. 

6. Yeni Doğan Çocuklara Maddi Yardım 

Yeni doğan çocuklara devlet bir kereliğine olmak üzere ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve daha sonrasında doğan çocuklar için 600 lira para yardımında bulunuluyor. 

7. Kız Çocuklarına Devlet Yardımı 

İkiz olarak dünyaya gelen kız çocuklarına çoklu doğum yardımı kapsamı adı altında çocuk başına 150 para desteğinde bulunuyor. 

8. Maddi Durumu Yetersizlere Okuma Yardımı 

Maddi durumu yetersiz olan ailelerin de çocukları okuma hakkına sahip olabilmesi adına aylık 35 ile 60 lira arası bir para yardımı yapıyor. 6 yaş altında olan çocuklar için de aylık olarak 35 liralık bir ücret ödeniyor. 

Diğer Tüm Yardımlar 

Devlet maddi durumu yetersiz olan ailelere her an destek oluyor. Asker ailesi için ayda 275 lira olarak bir yardım sunuyor. Eğer askere giderken kişi evliyse eşi değilse de bu yardımı anne babası alır. 

Evli olan askerlerin çocukları varsa askerde oldukları süre içerisinde 2 ayda bir 200 liralık bir eğitim ücreti vermektedir. Öksüz ya da yetim programları içerisinde yer alan çocuklar için de 2 ayda bir 200 liralık bir yardım yapılmaktadır. 

Kronik hastalıkları nedeni ile cihaz kullanan ve durumları olmayan aileler için her ay devlet tarafından 200 liralık elektrik faturası ödeme yardımı sunulmaktadır. 

Tüberküloz ve SSPE hastası olan kişilerin çalışma hayatlarına imkan olmamasından dolayı devlet tarafından 1460 liralık bir yardım yapılmaktadır. Bu hastalara bakanlar için de ek olarak aylık 600 liralık bir yardım ödenmesi söz konusudur. 

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.