1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Herkese 960 TL Destek! E-devlet üzerinden alınan başvurular nasıl yapılacak? İşte Başvuru Şartları...
Herkese 960 TL Destek!  E-devlet üzerinden alınan başvurular nasıl yapılacak? İşte Başvuru Şartları...

Herkese 960 TL Destek! E-devlet üzerinden alınan başvurular nasıl yapılacak? İşte Başvuru Şartları...

Kirada oturan ancak ev kirasını ödeyemeyenlere yönelik olarak düzenlenen projeye göre desteğin tutarı 960 TL olarak belirlenmiş bulunuyor. Peki, E-devlet üzerinden alınan başvurular nasıl yapılacak? Bu sorunun cevabını haberimizin içeriğinde detaylarıyla bulabilir, durumunuzun uygunluk göstermesi halinde başvuru yaparak devlet katkısından yararlanabilirsiniz.

A+A-

Devlet kirada oturan ancak kirasını ödemekte güçlük çeken vatandaşlara destek olmak amacıyla yeni bir projeyi kullanıma sunmuş bulunuyor. Kirada oturan ancak ev kirasını ödeyemeyenlere yönelik olarak düzenlenen projeye göre desteğin tutarı 960 TL olarak belirlenmiş bulunuyor.

Peki, E-devlet üzerinden alınan başvurular nasıl yapılacak?  Bu sorunun cevabını haberimizin içeriğinde detaylarıyla bulabilir, durumunuzun uygunluk göstermesi halinde başvuru yaparak devlet katkısından yararlanabilirsiniz.

Tüm dünyada ekonomik dengeleri değiştiren korona virüs salgını ülkemizde de oldukça önemli etkilere sebep olmuş bulunuyor. Özellikle düşük gelir düşük gelir sahibi olup ödeme güçlüğü çekenler veya salgın sebebiyle işinden olanlar ekonomik tabloyu daha da olumsuz bir şekle dönüştürdü.

Kirada oturan vatandaşlara yönelik olarak devlet tarafından verilen kira desteği sayesinde zor günler yaşayan vatandaşlarda büyük bir rahatlama olacağı görülüyor.

Yapılan açıklamayla kirada oturan ancak ödemesini yapamayan vatandaşlara yönelik olarak yapılacak olan 960 TL tutarındaki yardım için E-Devlet üzerinden başvuru yapılması gerekiyor.

Devlet tarafından virüs döneminde yaşanan ekonomik zorlukların aşılmasına yönelik olarak çıkarılan destek paketleri her geçen gün farklı alanlardaki ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak uygulamaya konuluyor.

Bazı şartlara uygunluk sağlanması koşuluyla verilecek olan 960 TL kira yardımından yararlanmak için de bazı koşulların sağlanması gerekiyor.

Kira Yardımından Yararlanma Koşulları

Kirasını ödeyemeyen vatandaşlara verilecek olan kira yardımından yararlanabilmek için öncelikle başvuru yapacak olan kişinin Türk vatandaşı olması gerekiyor. Bunun dışında,

  • Kira yardımı talebinde bulunacak kişinin düzenli bir işi yoksa
  • Sigortalı herhangi bir işte çalışmıyorsa,
  • Hane toplam geliri yoksulluk sınırı altındaysa, (Yoksulluk sınırı gelir testi yapılarak belirleniyor)
  • Emekli, dul, yetim maaşına sahip değilse
  • Üzerine herhangi bir gayrimenkul, taşınmaz veya araç kayıtlı değilse kira yardımı için E-Devlet üzerinden başvuru yapabilme hakkına sahiptir.

Bu yardımdan faydalanmak için e-Devlet portalına giriş yaptığınızda e-imza'nızın olması gerekmektedir.

Kısa bir süre öncesi açıklanmış bulunan kira yardımı ödemeleriyle ilgili olarak E-Devlet üzerinden başvurular başlamış bulunuyor. E-Devlet sitesi üzerinde ‘’Hak sahibi ailelere kira yardımı’’ başlığıyla açılan sayfaya e-devlet şifresi ve T.C kimlik numarası ile oldukça kısa süre içerisinde girilerek başvurular tamamlanabiliyor.

www.nutuk.com.tr

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum