1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Hemen banka hesabınızı kontrol edin! Emekli maaşları kesilecek, eksik yatırılacak…
Hemen banka hesabınızı kontrol edin! Emekli maaşları kesilecek, eksik yatırılacak…

Hemen banka hesabınızı kontrol edin! Emekli maaşları kesilecek, eksik yatırılacak…

Hazine bakanlığı aracılığı ile SGK bünyesine en az 53.7 milyar devlet katkı ödemelerinin sıkıntı doğurmaması için değerlendirmeler yapıldı. Peki neler konuşuldu ve emekliler için kötü haber gelecek mi? Konu hakkında merak edilen tüm detaylar...

A+A-

Hazinede ortalama olarak 1.5 yıldır SGK bünyesine ödenmesi gereken katkı payları ödemesi geçtiğimiz günlerde meydana geldi. Eğer söz konusu durum bu kapsamda devam ederse emeklileri olumsuz etkileyen çanlar çalmaya başlayabilir. Ekonomide meydana gelen durgunluğun ana nedeni olan sosyal güvenlik bünyesinde oluşan açıklar artık kapatılmaz bir hal almaya başladı.

Torba yasası ve borçlanma limiti kapsamına göre söz konusu olan süreçlerin artması devam ederse hükümet; iktisat kurul toplantıları sırasında her geçen gün geride kalması muhtemel gibi duruyor. Hazine ve maliye bakanlığı tarafından muhasebat gene müdürlüğü kapsamında sosyal güvenlik bütçe istatistiklerine göre durum değerlendirmeleri farklı bir kapsamda olacak. 2019 ve 2020 yılları içerisinde hem ocak hem de mart ayları dikkate alınarak malullük - yaşlılık ile beraber ölüm sigorta kapsamları ile beraber genel sağlık sigorta primleri için yapılması gerekli devlet katkılarının ödenmemiş olması gündemde yerini alıyor.

Emeklilere kötü haber...

Gelen son dakika haberlerine göre hazine devletkatkı ödenmemesi devam ederse yakın zamanlarda emekli aylık ve ödenekleri ile paralel şekilde sağlık ve tedavi hizmetleri kapsamında ödeme sorunlarının yaşanıyor olması gözler önüne geliyor. Kuvvetli ihtimallerden bir tanesi oluyor. Sağlık borçlanma ödenmesi için her ne kadar indirim isteniyor olsa bile tavırlı olan durumlar karşısında aktif bir şekilde sosyal medyalarda dile getiriliyor.

Geçtiğimiz zamanlarda Türkiye Sağlık Endüstrisi işverenler sendikası yönetim kurulu başkanı Mehmet Demir tarafından gelen tweetler de dikkatleri çekti. Atmış olduğu Tweet sırasında '' söz konusu istendiğini - kamu hastanelerinde vade sürelerini şartnamelerde yer alan tarihlerde ödenmesinin istendiği - geçmiş alacak durumlardan indirim uygulanması - verilen sözlerin tutulması'' için atılana karşılık olarak '' söz verilse bile bir şey olmayacağı - karşılıklı masallar anlatıldığı ve devam edeceği - daha fazla yapılacak olan istihdama karşılık potansiyellere yazık olduğu'' sözleri ile dikkatleri çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler