1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli maaşlarına son dakika zammı geldi! Yeni emekli maaşları herkesi şaşırtıyor... Ocak maaş zamları ne kadar olacak?
Emekli maaşlarına son dakika zammı geldi! Yeni emekli maaşları herkesi şaşırtıyor... Ocak maaş zamları ne kadar olacak?

Emekli maaşlarına son dakika zammı geldi! Yeni emekli maaşları herkesi şaşırtıyor... Ocak maaş zamları ne kadar olacak?

2020 yılının sonlarına gelirken birçok vatandaş 2021 ocak emekli maaş zamları ne kadar olacak merak ediliyor. Emekli maaşlarına gelecek olan zam oranları 2020 yılının son altı aylık sürecinde olan enflasyon oranları ile alakalı oluyor.

A+A-

Her ne kadar üç aylık kısmın verileri belli olsa bile daha belli olmayan son üç aylık kısım var. Bu yüzden vatandaşlar ne kadar maaş alacaklarını büyük bir merak ile bekliyor. Peki ocak ayında ne kadar zam gelecek?

2021 emekli Ocak maaş zamları ne kadar olacak!

2021 ocak ayının yaklaşması ile tüm emekliler ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya devam ediyor. Yıl sonunun bu kadar yaklaşması ile beraber aslında ne kadar zam geleceği de belli olmaya başladı. İşte ocak ayı emekli maaş zamları hakkında merak edilen son durumlar...

Emekli maaşları belirleme kısmında en önemli detay 2020 yılının son altı ayında meydana gelen enflasyon oranları oluyor. Şu an üç aylık kısmın belli olması maaşlara ne olabilir tahminlerini beraberinde getiriyor. Eğer beklenen şekilde devam ederse emeklilere 4.49 oranları ile zam da gelecek.

Maaşlarda nasıl değişim olacak?

2020 yılının son ayları gelirken ocak ayında emekli maaşları ne kadar olacak araştırılmaya devam ediliyor. Her ne kadar şuan net bir şey olmasa bile 2020 yılının son altı aylık sürecinde oluşan enflasyon oranları ile meydana gelecek zamlar; 4.49 olması yönünde. Şu an emeklilere verilen en düşük maaş olarak 1500 TL dikkatleri çekiyor. Gelecek olan zam oranları ile beraber ne olacak. Esnaflara verilen en düşük emekli maaşı 1886; beklenen zam oranı ile de 1932 TL olacak. 2000 yılından daha önce SSK statüsü ile yer alanlar için ilk üç aylık süreçte 2.44 enflasyon oranı ön planda olurken son üç ay belli olmadı. SSK vatandaşları için de 2287 TL olacak. Yakın bir zamanda KPDK toplantısı ile beraber son durum ne olacak da belli olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler