1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Hangi Meyveler Cilde İyi Geliyor?
Hangi Meyveler Cilde İyi Geliyor?

Hangi Meyveler Cilde İyi Geliyor?

Genel vücut sağlığımız için mineral ve vitaminleri takviye etmek cildimiz açısından da önem arz etmektedir. Peki Kadınların en çok merak ettiği konulardan birisi olan, Cilde iyi gelen meyveler hangisi?

A+A-

Bu sebeple tüketmiş olduğumuz gıdalar yine cildimizin tam anlamıyla esnekliğini koruyabilmesi, doğal olan o ışıldaklığına kavuşabilmesi ve sağlıklı olabilmesi açısından önem arz etmektedir. Vitamin kaynağı meyveler cildi güzelleştirebilme amacı ile oldukça iyi birer yardımcıdırlar.

Cildimize faydalı olan meyvelerin arasında C vitamini bulunan avokado, papaya, muz, turunçgiller, çilek ile kavun gelir. Tüketmemeniz gerekenlerin arasında ise sigara, alkol ve kafeinli içecekler diyebiliriz. Yüksek E vitaminini içerisinde tutan meyvelerin aralarında da yer almakta olan avokado oldukça sağlıklı bir çeşit cilt için kesinlikle tüketmemiz gerekenlerin arasında yer almaktadır.

E vitamini cildimizin hücrelerini yenilemektedir ve alkol tüketimi de cildinize zararı bilinmekte olan serbest radikallerin artmalarına sebep olmaktayken E vitamini bu serbest radikaller ile mücadele eder ve cildinizin oldukça taze görünmesini sağlar.

Protein ve Karbonhidrat

Sağlıklı protein, karbonhidrat ve lif kaynağı olan muz ise cildefaydası olan meyvelerin arasında yer alıyor. Her muz tam olarak 30 mg magnezyum barındırır. Düzenli oranlarda magnezyum alımı kan dolaşımını olumlu ölçüde düzenler. Kan dolaşımınızın artması açısından çok daha canlı görünen bir çeşit cilde sahip olursunuz. Yine A vitaminini içerisinde bolca barındırmakta olan kavun da cildin nemlenebilmesini ve esnekliğini olumlu ölçülerde koruyabilmesini sağlamakta olan meyve çeşitlerindendir. A vitamini eksikliğinde ise cildin kısa zaman içerisinde kurumasından çeşitli kırışıklıklara kadar problemlerin oluşmasına neden olmaktadır.

Cildiniz Esnekliğini Kaybetmesin

Cildinizin esnekliğini koruyabilmesi açısından en önemli vitaminlerden birisi C vitaminidir. Bu sebeple de içermiş olduğu yüksek oranlardaki C vitamini sayesinde kaliteli ve sağlıklı cilt için kesinlikle tüketilmesi önem arz eden meyveler arasında çilek bulunmaktadır.

10 adet çilek 80 mg C vitamini içermektedir. Yine bu da günümüzde almanız gereken C vitamini ihtiyacının %25’i olmaktadır. Tropikal bir meyve olarak bildiğimiz papaya da E, A ve K vitaminleri açısından son derece zengindir. K vitamini hücrelere oksijen taşımakta olan yine hemoglobin üretimi açısından gereklidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.