1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hafta sonu kısıtlamalarında son dakika! Hafta sonları dışarı çıkılacak mı? İlk defa 56 saat sürecek…
Hafta sonu kısıtlamalarında son dakika! Hafta sonları dışarı çıkılacak mı?  İlk defa 56 saat sürecek…

Hafta sonu kısıtlamalarında son dakika! Hafta sonları dışarı çıkılacak mı? İlk defa 56 saat sürecek…

Korona virüs ile mücadele sırasında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Bu sefer 56 saat boyunca sürecek kısıtlamadan önce İç işleri bakanlığı 81 il valiliği için genelgeler gönderdi.

A+A-

Korona virüs ile mücadele sırasında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Bu sefer 56 saat boyunca sürecek kısıtlamadan önce İç işleri bakanlığı 81 il valiliği için genelgeler gönderdi.

Genelge kapsamında, vergi borçların ödenmesi ve yapılandırma süreçleri için son günü 1 Mart olarak belirlenmesinin ardından özel vergi dairelerinin açık olacağının duyurusu yapıldı. Vergi borçlarında yapılandırma ya da ödeme yapmak isteyen kişilerin belgelerini de yanlarına alarak hafta sonu kısıtlamalarından muaf olabileceklerinin müjdesi verildi.

Yeni tip korona virüs salgını ile mücadele sırasında ülke genelinde 1 Mart pazartesi günü 05:00 saatlerinde son bulacak sokağa çıkma kısıtlamaları başladı.

Bu bir ilk…

İç işleri bakanlığı tarafından borç yapılandırmaları adına son günün 1 Mart tarihi olarak belirlenmesinin ardından yoğunlukların yaşanmaması için yeni bir genelge gönderildi. Genelge kapsamında son tarihin 1 Mart olmasından dolayı bu hafta sonu da özel vergi daireleri açık olacak. Genelge kapsamında vergi borçlarında yapılandırma yapmak ya da ödeme yapacak olan vatandaşların belgelerini yanlarına alarak sokağa çıkabilecekler hakkında bilgilendirme yapıldı. Güzergahların sınırlı olması koşulu ile sokağa çıkma kısıtlamalarından yanında belgeleri olan kişiler muaf olacaklar.

İç işleri ve hazine ve maliye bakanlıkları arasında olan görüşmelerde vergi borçlarının yapılandırılması ve ödenmesi için 1 Mart tarihinin son  gün olarak belirlenmesinin ardından vergi dairelerinde yoğunluk yaşanmasın diye bu dairelerin hafta sonu açık kalmasına karar verildi.

Cumartesi ve Pazar günleri içerisinde ödeme yapacak vatandaşlar ya da yapılandırma süreçlerine girecek vatandaşlar belgelerini yanlarına alarak belirli güzergah kapsamında borçları için dışarı çıkabilecekler. Bu anlarda borç yapılandırması için başvuru belgesi ya da ödeme belgesi gibi belgelerin yer alması gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum