1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Cep Telefonu Teknolojisi Sil Baştan Değişiyor
Cep Telefonu Teknolojisi Sil Baştan Değişiyor

Cep Telefonu Teknolojisi Sil Baştan Değişiyor

Bundan kısa süre sonra cep telefonlarında sim kart kullanımı tarih olurken yen yeni teknolojilerle artık yeni nesil cep telefonlarının hâkimiyetinin başlayacağı ifade ediliyor.

A+A-

Cep telefonlarının icadı ile birlikte değişmeyen tek husus cep telefonlarının kullanılması ve iletişimin sağlanması için sim kart kullanma zorunluluğu olarak görülüyordu. Fakat cep telefonu teknolojisinde kısa süre sonra yaşanacak büyük değişim ile birlikte artık sim kart kullanımı ile birlikte şimdilerde var olan birçok özellik ve görselliğin değişeceği iddia ediliyor. Akıllı telefon teknolojisinde yaptığı yeniliklerle geleceğin teknolojik telefon modellerini tasarlayan Apple, son olarak piyasaya sürdüğü iPhone XS serisi telefonlarıyla büyük bir gelişim göstererek yoğun bir ilgi görmüştü. Bu modellerin dünya genelinde en çok konuşulan özelliği ise eSIM teknolojisi olarak gösteriliyor.

eSIM Teknolojisi Hakkında Merak Edilenler

eSIM teknolojisi'nin hayatımıza girmesi ile birçok cep telefonu kullanıcısı bu yeni teknoloji hakkında bilinmeyen noktaları merak ediyor. Telefona takılan küçük beyaz kartlar olarak bilinen klasik SIM kartların aksine, Esım teknolojisi, kişinin eli ile dokunabileceği ve kendi takabileceği fiziki bir kart olarak kullanılmıyor. Bu yeni teknoloji ile akıllı telefonunuza yerleştirilecek küçük bir çip ile hizmet sunulacak. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise eSIM'in çalışabilmesi için cep telefonu operatörlerinin bu yeni teknolojiyi desteklemesi gerekiyor. Ülkemizdeki operatörler şimdili bu yeni teknolojiyi desteklemese de kısa süre içerisinde bu yeniliğe entegre olacakları düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.