1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Gençlik ve Spor Bakanının Açıklamalarıyla Vergisiz iPhone 12, 13, 14 Pro Max Fiyatları Gündemi Sarsıyor! iPhone 12, 13, 14 Pro Max fiyatı ne kadar, kaç TL?
Gençlik ve Spor Bakanının Açıklamalarıyla Vergisiz iPhone 12, 13, 14 Pro Max Fiyatları Gündemi Sarsıyor! iPhone 12, 13, 14 Pro Max fiyatı ne kadar, kaç TL?

Gençlik ve Spor Bakanının Açıklamalarıyla Vergisiz iPhone 12, 13, 14 Pro Max Fiyatları Gündemi Sarsıyor! iPhone 12, 13, 14 Pro Max fiyatı ne kadar, kaç TL?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak'ın açıklamaları sonrasında Vergisiz iPhone fiyatları ne kadar sorusu tekrar gündemde. 2023 Genel Seçimleri öncesinde Başkan Erdoğan'ın seçim vaatleri kapsamında yer alan ve üniversite öğrencilerinin yararlanabileceği kampanyanın son durumu merak konusu. Peki, vergisiz iPhone 11, 12, 13, 14 Pro ve Pro Max fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte, detaylar…

A+A-

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak'ın açıklamaları, öğrencilere yönelik vergisiz telefon uygulamasının son durumunu netleştirdi. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaadi olarak duyurduğu indirimli bilgisayar ve telefon uygulaması sayesinde binlerce yükseköğrenim öğrencisi, telefonlarda uygulanan vergilerden muaf tutularak indirimli cihaz sahibi olabilecek. Peki, vergisiz iPhone 11, 12, 13, 14 Pro ve Pro Max fiyatları ne kadar? İşte, 2023 güncel vergisiz iPhone fiyat listesi ve süreçle ilgili tüm merak edilenler...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan Gelen Açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"İlk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençlere ÖTV'nin bir defaya mahsus kaldırılmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda konuda bilgilendirme yapacak."

Öğrencilere Vergisiz Cep Telefonu Ne Zaman?

Vergisiz cep telefonu satışına ilişkin herhangi bir tarih açıklaması henüz yapılmadı. Resmi açıklama geldiğinde detaylar paylaşılacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son açıklamasında, "Yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz" ifadelerini kullanarak öğrencilere müjde verdi.

Üniversite Öğrencilerine Vergisiz Cep Telefonu ve Bilgisayar İmkanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz" ifadelerine yer verdi.

Cep Telefonu Vergi Oranları

Cep telefonlarından alınan vergiler şunlardır:

  • %1 oranında Kültür Bakanlığı Payı,
  • %12 oranında TRT Bandrol Ücreti ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV),
  • %18 oranında KDV alınmaktadır.

Telefon fiyatına göre ÖTV oranı %25, %40 ve %50 şeklinde değişebilir.

iPhone Telefonlardan Alınan Vergi Miktarları

iPhone 14 modelleri de dahil olmak üzere tüm akıllı telefonlardan vergisiz fiyat üzerinden yüzde 10 TRT bandrol ücreti alınmaktadır. Buna ek olarak yüzde 1 Kültür Bakanlığı payı alınmaktadır. Bu oranların ötesinde, toplamın yüzde 50'si oranında ÖTV alınmaktadır. Bunun üstüne yüzde 18 KDV alınmaktadır.

Örneğin iPhone 14 128 GB modeli için vergi dağılımı şu şekildedir:

  • ÖTV (%50): 8.757 Türk Lirası
  • KDV (%18): 4.727 Türk Lirası
  • TRT Payı (%10): 1.578 Türk Lirası
  • Kültür Bakanlığı (%1): 158 Türk Lirası

Öğrencilere yönelik bu yeni uygulama ile vergisiz cep telefonu sahibi olma imkanı yakında hayata geçebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.