1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. DSÖ Dünyanın İlk Ebola Aşısını Onayladı!
DSÖ Dünyanın İlk Ebola Aşısını Onayladı!

DSÖ Dünyanın İlk Ebola Aşısını Onayladı!

DSÇ tarihinde ilk kez Afrika’da binlerce kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsü için geliştirilen bir aşıya uygunluk onayı verdiği belirtiliyor.

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD patentli ilaç şirketi Merck bünyesinde geliştirilen ve Erveboismi verilen ebola aşısı, Dünya Sağlık Örgütü’nün tüm testlerinden geçerek uygunluk belgesi almayı başardığı belirtiliyor.

DSÖ tarafından tüm ön yeterlilik süreçlerini jızlı bir şekilde geçerek dünyanın ilk resmi Ebola virüsü aşısı olan Ervebo'nun, lisanslı olarak 2020’nin ikinci yarısında dünya genelinde satışa sunulması planlanıyor. Bu hafta başında Avrupa Komisyonu tarafından onay alan aşı,Ebola virüsü sebebiyle 2 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde uzun bir deneme sürecine tabi tutulduğu belirtiliyor.

Günümüzde hala oldukça etkili olan Ebola virüsü,  ilk olarak Aralık 2013 tarihinde Batı Afrika'da görülmüştü. O tarihten itibaren Gine, Liberya ve Sierra Leone gibi ülkelerde 2014-2017 yıllarında ortaya çıkan virüs salgınlarında, 30 bin kişiye salgından etkilenmiş ve 11 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti

Yeni Aşı Devrim Yaratabilir

Yapılan testlerde büyük başarı yüzdesi yakalayan bu resmi onaylı aşının Ebola virüsünü tarihe gömebileceği belirtiliyor. 2020 yılının ikinci ayrısından itibaren bu aşının kullanımı ile birlikte özellikle Afrika ülkelerinde Ebola virüsünü görülme sıklığında büyük düşüşler yaşanması bekleniyor. Geliştirilen bu aşının satış fiyatı ile ilgili ise henüz resmi bir açıklama yapılmadığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.