1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Neden Stres Yaparız? Nasıl Strese Engel Oluruz? Sakin Bir Yaşam İçin Stresle Başa Çıkma Stratejileri...
Neden Stres Yaparız? Nasıl Strese Engel Oluruz? Sakin Bir Yaşam İçin Stresle Başa Çıkma Stratejileri...

Neden Stres Yaparız? Nasıl Strese Engel Oluruz? Sakin Bir Yaşam İçin Stresle Başa Çıkma Stratejileri...

Stresin olumsuz etkilerinden mümkün olduğunca günlük yaşantımızda kaçınmalıyız. Stresle başa çıkma becerilerini geliştirmeye odaklanmalıyız, çünkü stres kaçınılmaz bir durumdur. Stres, iç ve dış etkenlerin vücudumuz üzerinde yarattığı olumsuz bir tepki olarak ortaya çıkar.

A+A-

Stresin olumsuz etkilerinden mümkün olduğunca günlük yaşantımızda kaçınmalıyız. Stresle başa çıkma becerilerini geliştirmeye odaklanmalıyız, çünkü stres kaçınılmaz bir durumdur. Stres, iç ve dış etkenlerin vücudumuz üzerinde yarattığı olumsuz bir tepki olarak ortaya çıkar. Tehlikeli bir durumda vücudumuzun doğal bir tepkisidir. Ancak stres seviyesi yükseldiğinde yaşam kalitemizi olumsuz etkileyebilir.

Günlük hayatta, okul, iş ve aile yaşamı gibi birçok durum bize stres yaşatabilir. Stres sadece olumsuz durumlarda ortaya çıkmaz; beklenmedik olaylar veya heyecan verici anlar da stres yaratabilir. Bazen savunma mekanizmalarımız devreye girer ve kaçmak yerine savaşmak yerine kaçmayı tercih edebiliriz.

Stresi önceden tespit edip önlemek bazen mümkün olabilir. Bu tür dönemlerde spor yapmak, düzenli beslenmek ve sağlıksız alışkanlıklardan kaçınmak önemlidir. Hoşlanmadığımız işleri daha keyifli hale getirmeye çalışmalıyız ve her şeyin mükemmel olması gerektiği baskısından kaçınmalıyız. Stresle başa çıkmanın etkili bir yolu da mizahı sık sık kullanmaktır. İkili ilişkilerde, tarafların birbirini anlayışla dinlemesi stresle başa çıkmamıza yardımcı olabilir. Hobilerimize zaman ayırmak da stresle başa çıkmada önemlidir.

Stresin dozu önemlidir. Hafif stres, enerji verici ve harekete geçirici olabilir, örneğin yeni bir işe başlama veya yeni bir ilişki kurma gibi durumlarda. Ancak stresle başa çıkma yöntemlerini bilmediğimizde uzun vadede bizi yıpratabilir. Zihinsel olarak karar verme zorluğu, unutkanlık, olumsuz düşünceler, sürekli negatif durumlara odaklanma ve aşırı düşünme gibi belirtiler stresin artmasına neden olabilir. Bu nedenle stresle başa çıkma yöntemlerini düzenli olarak kullanmalıyız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.