1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. WhatsApp'ın Yeni Emojileri Görücüye Çıktı!
WhatsApp'ın Yeni Emojileri Görücüye Çıktı!

WhatsApp'ın Yeni Emojileri Görücüye Çıktı!

Günümüz internet çağında yapılan kişisel yazışmalarda etkiyi arttırmak için en çok tercih edilen yöntem olarak emoji kullanımı ön plana çıkıyor.

A+A-

WhatsApp tarafından yayınlanması planlanan yeni güncelleme ile toplamda 74 yeni emojininin geleceği bilgisine ulaşıldı. Bilindiği gibi emojiler kişilerin duygu, düşünce ve hislerini en etkili ve hızlı bir şekilde karşı tarafa aktarma yöntemi olarak ön plana çıkıyor.

WhatsApp’da bu anlamda farklı görselliğe sahip yüzlerce emoji yer alıyor. Fakat son dönemde birçok kişi his ve düşüncelerini net ve etkili bir şekilde aktarabilmek için ideal emoji çeşidinin bulamadıklarını ifade ediyorlardı. Bu yeni güncelleme ile gelecek emoji çeşitliliğinin toplumun her kesimine hitap edecek bir yapıda olacağı ön görülüyor.

Engelli Bireylere Yönelik Emojiler Geliyor

WhatsApp tarafından getirilecek yeni güncelleme ile birlikte esneme, el sıkma, diz çökmüş insanlar, işitme ve yürüme engelliler için çeşitli  emoji çeşitlerinin uygulamaya geleceği belirtiliyor. Bununla birlikte flamingo, orangutan, uçurtma, paraşüt ve falafel gibi farklı emojilerde uygulama ile birlikte kullanılabilecek. 

Ayrıca aranılan emojilerin daha rahat bulunabilmesi için de bazı yenilikler geliyor. Artık istediğiniz emoji'yi kelime bulabilmeniz mümkün hale geliyor. Bu özelliği kullanabilmeniz için ise öncelikle ‘'autocorrect'’ özelliğinizin açık olması gerekiyor. Gelecek son emoji güncellemesi ile birlikte artık çok daha etkili bir WhatsApp uygulaması ortaya çıkacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.