1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Ispanak Diye Zehirli Ot Yediler
Ispanak Diye Zehirli Ot Yediler

Ispanak Diye Zehirli Ot Yediler

İstanbul Esenyurt bölgesinde başlayan ve Tekirdağ’da da görülen ıspanak zehirlenmelerinin nedeni ortaya çıktı.

A+A-

İstanbul’da ve Tekirdağ’da vatandaşların hastaneye başvurması ve ıspanaktan zehirlenmesinin nedeni olarak araya karışan yabani otlar gösterildi. Ankara’dan getirilen ıspanakların pıtırak ve şeytan elması isimli otlarla karışarak satışa sunulduğu ortaya çıktı. Yabancı otların karışması durumu analiz sonucu ortaya çıktı.

Marketlerden alışveriş yaparak ıspanak yapan vatandaşlar markete Ankara’dan getirilen ıspanakların komisyoncular tarafından getirildiğini ve 30 yıldır aynı yerlerden alım yapıldığını söyledi. Yaklaşık 50 kişinin hastaneye başvurarak zehirlendiğinin tespit edilmesi üzerine inceleme başlatan Tarım ve Orman Müdürlüğü yerel olarak yetişen otların bulunduğunu açıkladı.

Pıtırık ve Şeytan Elması

Pıtırık ve şeytan elması adı verilen ot çeşitlerinin karıştığını tahmin eden bakanlık, 15 bin ton üründen 150-200 kiloya karışan otların zehirlenmeye neden olabileceğini söyledi. Yaklaşık 50 yıldır ıspanak alımında aynı yerlerin tercih edildiğini söyleyen market sahipleri ise topu komisyonculara attı.

Komisyoncu açıklama yapmaktan kaçınırken, insanlarımız gönül rahatlığıyla yiyebilir diyen marketçiler bugün yedik çok dinçiz diyerek ürünlerini savundular. Faturalı ürün arıyoruz diyerek yabancı maddeler nasıl karışmış bilmiyoruz dedi. Ispanak mı ot mu belli değil diyen ıspanak üreticileri ise 44 kişi tonlarca üründen mi zehirlenecek dedi.

Toplam 108 kişinin İstanbul’da, 40 kişinin Tekirdağ’da zehirlendiği ıspanak krizinden etkilenen 65 yaşındaki bir vatandaş 4-5 kez yıkadığı ve sirkeli suda beklettiği ıspanakları yiyince felç geçirmiş gibi bulundu. Bu tür vakaların artması nedeniyle ıspanak zehirlenmesi şüpheleri ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.