1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Google Datally Uygulamasını Kaldırıyor
Google Datally Uygulamasını Kaldırıyor

Google Datally Uygulamasını Kaldırıyor

Dünyanın en çok ziyaret edilen arama motoru Google 2017 yılında piyasaya sürdüğü mobil veri tasarrufu uygulaması Datally’i başarısız performansından dolayı kaldırıyor.

A+A-

İlk olarak 2017 yılında mobil telefon sahiplerinin kullanımına sunulan Datally uygulaması ile birlikte mobil cihazlarda yer alan uygulamalarca kullanılan veri miktarını ölçmek ve yakınlardaki Wi-Fi erişim noktalarını bulmak oldukça kolay ve işlevsel bir şekilde gerçekleşiyordu.

Fakat günümüzde popülerliğini kaybeden ve benzer uygulamaların birçok anlamda gerisinde kalan Datally uygulaması Play Store üzerinden kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı. Google Play üzerinden yapılan aramalarda da uygulamaya ulaşılmıyor.

Google tarafından sunulan başarısız projeler arasında bulunan Datally uygulaması, Play Store'dan kaldırılmasına rağmen uygulama mevcut kullanıcılar için bir süre daha çalışmaya devam edeceği belirtiliyor.

Fakat Android 10 ile uyumlu olmamasından dolayı yeni telefon ve güncellemelerde bu uygulamanın kendine yer bulmayacağı belirtiliyor.

Google Henüz Resmi Açıklamayı Yapmadı

Uygulama Google Play’den kaldırılsa da henüz resmi olarak Google tarafından uygulamanın kaldırıldığına yönelik bir açıklamanın yapılmadığı görülüyor.

Dünyanın en önde gelen teknoloji ve hizmet üreticileri arasında yer Google geçmişte de onlarca uygulamayı gerekli ilgiyi görmediği ve başarı sağlamadığından dolayı kaldırmıştı.

Google tarihi boyunca 100’ü aşkın hizmet veya servise gerekli başarıyı sağlayamadığı gerekçesi ile son vermişti. Son verilen uygulama ve servisler arasında Google Hangouts, Google+, Inbox gibi uzun süre hayatına devam eden uygulamalarda yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.