1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. İnstagram’dan Güvenlik Hamlesi
İnstagram’dan Güvenlik Hamlesi

İnstagram’dan Güvenlik Hamlesi

Son dönemde ardı ardına yaptığı güncellemeler ile büyük bir beğeni toplayan İnstagram güvenlik düzeyini üst düzeye taşıyacak yeni bir özelliği devreye sokuyor.

A+A-

Sosyal medya platformları içerisinde son dönemin en popüler ve etkileşimin en yüksek olduğu platform olarak İnstagram ön plana çıkıyor. İnstagram belirli aralıklarla ihtiyaç duyulan güncellemeleri yayınlayarak kullanıcı memnuniyetini her zaman en üst seviyede tutmayı amaçlıyor.

Son dönemde İnstagram’da ardı ardına gelen güncellemeler daha kaliteli, kolay ve eğlenceli bir platform kullanımının sağladığı görülüyor. İnstagram kullanıcı güvenliğini en üst seviyeye çıkaracak yeni bir güncellemeyi kullanıcılarına yakın zamanda sunmayı planlıyor.

Üçüncü Parti Uygulamalar Engellenebilecek

İnstagram tarafından yakın zamanda kullanıcılara sunulacak yeni özellik sayesinde bundan böyle İnstagram kullanıcıları geçmişte hesapları için izin verdikleri üçüncü part uygulamaları görerek istediklerinin engelleyebilecekler.

Son dönemde İnstagram’da birçok hesap için daha önceleri herhangi bir sebeple izin verilen üçüncü part uygulamaların yarattığı güvenlik açığından  dolayı hem oldukça rahatsız oluyorlar hem de güvenlik anlamında büyük mağduriyet yaşayabildikleri görülüyor.

Bu yeni özellikle birlikte hesabınıza ulaşmak isteyen üçüncü part uygulamalara ne derecede izin verilebileceği belirlenebiliyor.

Ayrıca risk gördüğünüz ve daha önceden izin verdiğiniz bu tür uygulamaların hesabınıza ulaşmasını ve etkileşim içerisine girmesini rahatlıkla engelleyebileceksiniz.

Bu özellikle hemen devreye girecek olmasa da kademeli olarak önümüzdeki birkaç ay içerisinde bu yeniliğin tamamı ile kullanıma sunulacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.