1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Günlük Cilt Bakımı İçin Neler Yapılmalı?
Günlük Cilt Bakımı İçin Neler Yapılmalı?

Günlük Cilt Bakımı İçin Neler Yapılmalı?

Cilt bakımını tam olarak yapabilme amacı ile günlük olarak cilt bakımı rutinlerini oluşturmanız ve bu rutinlere bağlı olarak gerekli bakımları yapmanız önemlidir. Peki Günlük Cilt Bakımı İçin Neler Yapılmalı?

A+A-

Vücudumuz içerisinde olan en büyük organ yani cildimiz maalesef çok da gereken bakımı ve özeni görmüyor. İnsanlarda kalp sağlıkları için beslenmelerine önemli ölçüde dikkat ediyorlar, zayıflamak için kendilerine dikkat ediyorlar ve özellikle de kilo vermek için onlarca kitap okuyup televizyon seyrediyorlar ancak ciltlerine vakit gelince çok da yeterli oranlarda özen göstermiyorlar.

Cilt bakımını tam olarak yapabilme amacı ile günlük olarak cilt bakımı rutinlerini oluşturmanız ve bu rutinlere bağlı olarak gerekli bakımları yapmanız önemlidir. Günümüz çerçevesinde kişisel bakımımız için zaman ayırıyor olmanız yoğun iş temposunda zor olabilir. Fakat her geçen gün doğal cilt bakım ürünleri ile yapabileceğiniz birkaç dakikalık bakım oldukça sağlıklı son derece parlak bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır.

Yağlı ciltler yaş alma sonucunda oluşmakta olan kırışıklıkları geciktirme gibi olumlu bir avantaj sunuyor olsalar da sivilce ve çeşitli siyah noktaların oluşumlarında çok daha elverişli ortam sunarlar. Bu yüzden yağlı cilde sahip olan insanların diğer bir şikayeti de yüzlerinin çok parlıyor olmasıdır. Bu nedenle ilk bakımlarımız yağlı cilde sahip olanlar için.

Neler Yapılabilir?

Temizliğiniz: Yağlı ciltler gün içerisinde iki sefer yıkanılmalı ve temizlenilmelidir. Bunun içinde oldukça uygun olan vakitler uyku esnasında cilt üstünde oluşmakta olan yağı temizleyebilmek için uyandığınız zaman ve gün içerisinde dış koşullar tarafından cildinizde oluşan kirlenmeleri temizlemek için uyumadan önce olarak bilinir. Yüzünüzü gereğinden çok daha fazla yıkamak yağ üretimini arttıracaktır. Bu nedenle günde 2 sefer yüzünüzü yıkamanız yeterli olacaktır.

Ölü Hücreler: Özellikle belirtmek gerekirse yağlı olan ciltlerde oluşmakta olan siyah nokta ve sivilcelerden kurtulabilmeniz için gereken ölü hücre temizliklerini oldukça iyi bir güzellik merkezine giderek peeling yaptırmaya dahi gerek kalmadan bir gün içerisinde yapabileceğiniz bazı uygulamalar ile başarabilirsiniz.

Bunun içinde sizlere basit bir tavsiye verelim. Yulaf ezmesini dövüp az yüz kremi ile karıştırın ve yüzünüze dairesel hareketler beraberinde sürün  Bu uygulamayı haftada iki kez yapın ve ölü hücrelerden kısa sürede kurtulun.

Nemlendiriciler: Gün içerisinde cilt bakımınızın en önemli unsurlarından bir ide cildinizi düzenli olarak nemlendirmenizdir. Yağlı cilde sahipseniz yağ içermemekte olan çeşitli nemlendiricilerden yardım almanız yeterli olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.