1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Güney Kore'de Ünlü Geldi 'Fısıltısı' Faciaya Neden Oldu! 153 Kişi Hayatını Kaybetti...
Güney Kore'de Ünlü Geldi 'Fısıltısı' Faciaya Neden Oldu! 153 Kişi Hayatını Kaybetti...

Güney Kore'de Ünlü Geldi 'Fısıltısı' Faciaya Neden Oldu! 153 Kişi Hayatını Kaybetti...

Güney Kore’nin başkenti Seul’de Cadılar Bayramı kutlaması faciaya sahne oldu. İzdihamda en az 153 kişinin öldüğü, 82 kişinin de yaralandığı açıklandı.

A+A-

Güney Kore'nin başkenti seul'de Cadılar Bayramı kutlaması faciaya sahne oldu. Güney Koreli yetkililer izdihamın kalabalığın arka tarafında olanların dar bir sokakta ön taraftaki ileri gitmesi sonucu olduğunu belirtti. Ancak henüz kesin bir sebep açıklanmadı. Güney Kore yerel medyasında da bölgedeki eğlence mekanına ünlü bir ismin gelmesi sonucu kalabalığın o yöne doğru hareket ettiği belirtildi. 

Cadılar Bayramı’nda sokaklara çok sayıda kişinin çıkmasının ardından izdihamda en az 153 kişinin öldüğü, 82 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Olay Seul’de gece hayatının popüler bölgelerinden Itaevon’da gerçekleşti. Cadılar Bayramı kutlamalarına yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor. Ölenlerden 22 kişinin yabancı uyruklu olduğu aralarında Çin İran Amerika Birleşik Devletleri Rusya Avusturya Özbekistan Kazakistan Vietnam Fransa Avustralya Tayland Sri Lanka ve Norveç vatandaşlarının bulunduğu açıklandı. Ölüm nedenleri de ezilme kaynaklı, kalp krizi ve boğulma olarak duyuruldu. Olayın ardından Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Yardımcıları ile acil toplantı yaptı ülkede Ulusal yas ilan edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.