1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Göz Altlarına Özel Bakım Nasıl Yapılır?
Göz Altlarına Özel Bakım Nasıl Yapılır?

Göz Altlarına Özel Bakım Nasıl Yapılır?

Gözlerimiz vücudumuzun en önemli organlarından biridir. Gözler ile dış dünyaya bakarız ve dışarıdaki insanlar da vücudumuzda ilk olarak gözlerimize bakarlar.

A+A-

Hasta olduğunuz zaman, aşırı ağladığınız zaman veya farklı durumlarda uykusuz kaldığınız zaman göz altı torbalarını hemen oluşmaya başlarlar. Yine göz altlarımız ciddi anlamda zarar görmektedir.

Fark ettiyseniz cildimizde yüzümüze maske yaparken genellikle bu maskelerin göz altına gelmemesine oldukça dikkat ederiz. Bu maskeler doğal olsalar dahi. Çünkü maskelerin çoğu göz altımıza zarar vermektedir. Göz altlarına bakım yapılacaksa bu bölgeye zarar vermeyen özel kürler, özel yöntemler denenmesi son derece önemlidir.

Göz Altı Bakımı

Göz altında bazı zamanlar torbalar ve şişlikler oluşabilir demiştik.  Yine genetik olarak da kalıcı olarak mor lekeler de oluşabilmektedir. Göz altlarımıza o yüzden çok dikkat etmeliyiz. Bu sorunlara yönelik olarak doğal yöntemlere başvurmamız yeterlidir.

Buğday Yağı

Göz altında çeşitli problemler oluşmaktaysa buğday buna birebir gelecektir. Aktarlardan bulabileceğiniz buğday yağı ile göz altı bakımızı ciddi anlamda kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Göz altı kararmaları, lekelenmeleri ve daha farklı problemlerine oldukça iyi gelecektir.

Buğday yağını bir pamuğa sürerek göz altına düzenli bir şekilde uygulamanız gerekmektedir. Yaklaşık olarak 1 ay boyunca haftada 5 kez göz altlarınıza buğday yarı sürebilirsiniz. Yine buğday yağını tüm yüzünüze de sürebilirsiniz. Çünkü içerisindeki vitaminler sayesinde cildimize de oldukça iyi gelecektir.ç

Ihlamur Çayı

Ihlamur çayı da göz altlarına oldukça iyi gelen ürünlerden biridir. Ihlamur çayını periyodik olarak göz altlarınıza uygulayabilirsiniz. Günde 2 fincan ıhlamur içmek cildinize gerçekten fayda sağlayacaktır ayrıca sizi hastalıklardan koruyacaktır. Yine içtiğiniz bu ıhlamurların çaylarını da çöpe atmayarak göz altınıza gece vakitlerinde uygulayabilirsiniz.

Göz altınıza koyduktan sonra yaklaşık 1 saat kadar göz altında tutmanız yeterli olacaktır. Her gün bu şekilde yaparsanız yaklaşık 1 ay sonra göz altlarınızda oluşan çeşitli leke ve çeşitli torbalanma problemleri ortadan yavaş yavaş kalkacaktır. Bu gibi problemler ile bir daha karşılaşmamak için periyodik olarak buğday yağı ve ıhlamur çayı formülünü uygulamanız yeterli olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.