1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Gıda terörü toplantısı! At ve Domuz eti kasaplık sayıldı
Gıda terörü toplantısı! At ve Domuz eti kasaplık sayıldı

Gıda terörü toplantısı! At ve Domuz eti kasaplık sayıldı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de “gıda terörü” konusunda bir basın toplantısı düzenledi. Gıda terörü toplantısı! At ve Domuz eti kasaplık sayıldı

A+A-

“2006 yılında yapılan bir düzenleme ile tavşan, at ve domuz eti kasaplık hayvan eti sayılmıştır” diyen Gürer, “Bu konuda Resmi Gazete’nin 7 Temmuz 2006 tarihli tebliğle ilgili kararında dönemin Başbakanı Sayın Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulunun imzası bulunmaktadır. Yani denetimde kasapta at ve domuz etinin bulunması kanunlarımıza göre suç değildir, suç olan at ve domuz etinin imalata katıldığı ürünlerde tanımında yer almamasıdır. Orada dana eti diye satışa sunulan üründe domuz ve at eti çıkmaktadır" dedi.

"SUÇ OLAN TOPLUMA DANA ETİ DİYE..."

Tarafsızhaber ajansının haberine göre, Gürer konuşmasına şöle devam etti:

"Eğer o at eti kebabı domuz eti kebabı diye satılsa mevcut yasalarımıza göre suç değildir. 2006 yılında yapılmış olan düzenleme ile bu konuda at, tavşan, domuz artık kasaplık hayvan haline getirilmiştir ve o anlamda kamuoyunda bazı gazetelerin manşete taşıdığı gibi ‘at yedirdiler, domuz yedirdiler’ tanımları esasında yasayla suç olmaktan çıkarılmıştır. Suç olan topluma dana eti diye domuzun ve atın karıştırılarak yedirilmesidir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum