1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Findeks KKB Kredi Notunuzu Hızlı Şekilde Nasıl Yükseltebilirsiniz?
Findeks KKB Kredi Notunuzu Hızlı Şekilde Nasıl Yükseltebilirsiniz?

Findeks KKB Kredi Notunuzu Hızlı Şekilde Nasıl Yükseltebilirsiniz?

Banka işlemlerinde uygulanan Findeks KKB Kredi Notu sayesinde bankalardan kredi alabilmek bir hayli kolaylaştı.Bazılarımız için bu durum avantajken bazılarımız için dezavantaj olan kredi notunuzu yükseltmek mümkün...Peki nasıl olacak bu diyorsanız işte son dakika haberine dair detaylar....

A+A-

Günlük hayatımız boyunca hemen hemen hepimiz mutlaka bankalardan kredi çekmişizdir. KKB Kredi notu sayesinde eskiden uygulanan kefil işlemlerine gerek duyulmadan kolayca bankaların kredi imkanlarından yararlanmak mümkün. Ancak bu kredi notları bazılarımız için avantaj niteliğinde olurken bazılarımız içinde dezavantaj olmakta. Kredi notunun düşük olmasından veya geçmişe dair ödeme sorunlarından kaynaklanan düşük olan notunuzu yükseltmek yine sizin elinizde...

Kredi Notu Hızlı Yükseltme Taktiklerini Uygulamadan Önce!

Konu hakkında bilgisi olmayan okuyucularımız için önce açıklamak istediğimiz konu KKB  nedir? nasıl bir düzene göre işlem yapılmaktadır? KKB (Kredi Kayıt Bürosu) 9 köklü bankanın ortaklığı ile 1995 yılında kurulan tek kayıt bürosudur. KBB Kredi de dahil olmak üzere bankacılık adına geliştirilen bir puanlama cetveli sayesinde ölçülerin ne oranda kaide değeri almak tamamen bankanın yada satıcı herhangi bir firmanın insiyatifine kalmıştır. Örneğin herhangi bir x banka düşük kredi notunu için elinden geleni yaparken bir başka firma en ufak sebep yüzünden sizi mağdur edebilmektedir.Bu esnada tüm çabalarınıza ramen istediğiniz ürünü  kredili yada senetli olarak alamıyor iseniz o zaman sizin için tek çare kuşkusuz ki bu bahsettiğimiz taktikleri uygulamak olacaktır. Peki etkili olarak yükseltme taktikleri nedir ?

Etkili Kredi Notu Yükseltme Taktikleri Nedir?

Hayatımızda büyük bir yer edinen Krediler ve kredi kartları hepimizin vazgeçilmez bir parçası olmuş durumda bu bağlamda kredi notu gerçekten büyük önem arzetmektedir. Çünkü kredi kartınızın limitini dahi bu notlar sayesinde yüksetebilirsiniz.Aylık gelirinizin yüksel olması istediğiniz kadar kanıtlanabilir yüksek gelire sahip olun şayet kredi notunuz düşükse eliniz kolunuz bağlı kalır. Bu durumda  olanlar için tek çare biraz öncede bahsettiğim gibi hızlı bir şekilde bu notu yükseltme taktiklerine başvurmaktan geçmektedir. Peki ilk olarak işlemlere başlamadan önce ne yapmalısınız. İşte sırası ile tüm taktikler. Sizler ile bir  Kredi notu hesaplama nasıl yapılır ? İşte Detaylar

Öncelikle Tüm Borçlarınızı Kapatınız?

İlk olarak yapmanız gereken tüm borçlarınızı kapatmanız olacaktır. Aksi takdirde diğer taktiklerin çok fazla bir önemi kalmayacaktır. Bankanın tekrardan güvenini kazanmak için kredi kartınız dahil olmak üzere geçmiş dönemlere ait tüm borçlarınızı sıfırlamanız şarttır. Son dönem dahil ödenmemiş olan tüm borçlarınızı kapadıktan sonra aşağıdaki hızlı yükseltme taktiklerini uygulayınız ve sabırlı bir şekilde bekleyiniz. Ortalama olarak biraz sonra sizler ile paylaşacağım taktiklerin kredi notumuza yansıma süresi 3 aydır. Zaten KKB de bu değerleri 3 ayda 1 olacak şekilde güncellemekte notunu tutmuş olduklarına yansıtmaktadır. Onun için 3 aylık bir gibi bir sabır göstermeniz şarttır.

İşte En Etkili KKB Notu Yükseltme Taktikleri

Tüm banka borçlarınızdan bir şekilde kurtulup tekrardan beyaz bir sayfa açmak için biraz daha güven vermeniz gerekir. Banka dahil olmak üzere tüm esnaflar para harcayan ve borçlu dahil ürün alıp zamanında ödemesini yapanı çok severler. Sizde bu güven ortamını tekrardan oluşturmak adına bazı köklü hamlelerde bulunmalısınız buları sıralar isek şayet.

  • Kesinlikle  nakit alış verişin de bulunmayın. Kredi kartı geçen her mağazadan alış verişlerini o kart ile yapınız.
  • Yastık altı para tutmayın. Var olan herhangi bir bankanın mevduat hesabında birikimlerinizi tutmak çok faydalı olacaktır.
  • Ara sıra hesap hareketinizi canlandırın. Maaş ödemeleri haricinde arkadaşlarınız tarafından havale yada EFT alın.
  • Tüm faturalarınızı mümkün olduğu kadar ile otomatik ödeme yada yine kredi kartı ile yapın. Şayet imkanınız var ise herhangi bir bankanın İnternet bankacılığını kullanarak ödeme yapmanız çok etkili olacaktır.
  • Kartlarınızın ödemelerini tam zamanında yapın. Bu düzeni sağlamak için mevduat hesabınız üzerinden ilgili bankanın kart numarasına otomatik ödeme talimatı vermeniz çok başarılı bir sonuç doğuracaktır.
  • Şayet herhangi bir bankada herhangi bir krediniz bulunuyor ise kesinlik ile diğer bir bankadan tekrardan kredi kullanmayın. Bu durumda kalanlar aynı bankadan kredisini yapılandırması çok daha kendileri için avantajlı olacaktır.
  • Şayet bir arkadaşınıza kefil oldu iseniz ve o da ödemelerini zamanında yapmıyor ise gidin o arkadaşınızın yakasına yapışın. Çünkü siz kefil olduğunuz kişi yüzünden notunuzu yükseltemeye bilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Kredi Kartı borcu olanlara müjde! Kredi Kartı borcunuzdan hemen kurtulun!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.