1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Finansal Dünyayı Sallayacak! Geleceğin Sırrı Çin'de Gizli: Altın Piyasalarını Titreten Beklenmedik Tehlike Yaklaşıyor...
Finansal Dünyayı Sallayacak! Geleceğin Sırrı Çin'de Gizli: Altın Piyasalarını Titreten Beklenmedik Tehlike Yaklaşıyor...

Finansal Dünyayı Sallayacak! Geleceğin Sırrı Çin'de Gizli: Altın Piyasalarını Titreten Beklenmedik Tehlike Yaklaşıyor...

ABD'den gelen ekonomik verilerle birlikte hızla yükselen gram altın ve çeyrek altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten endişe verici bir uyarı geldi. Altının patlayacağı tarih açıklandı! O tarihten sonra altın fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

A+A-

ABD'den gelen ekonomik verilerle birlikte hızla yükselen gram altın ve çeyrek altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten endişe verici bir uyarı geldi. Altının patlayacağı tarih açıklandı! O tarihten sonra altın fiyatlarının düşmesi bekleniyor. İşte İslam Memiş'in çarpıcı açıklamaları...

İSLAM MEMİŞ ALTIN FİYATLARININ PATLAYACAĞI TARİHİ BELİRTTİ

Altın fiyatları, Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen ekonomik verilerin etkisiyle hızla yükselirken, vatandaşlar ve yatırımcılar altın fiyatlarının geleceğini merakla bekliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, küresel piyasaların durumunu değerlendirerek kaygı verici bir gerçeği açıkladı. Memiş, Çin merkezli yeni bir krizin beklenmekte olduğunu ve altın fiyatlarının düşeceği bir tarihi belirtti. İşte İslam Memiş'in uyarıları:

"Küresel piyasalarda derin belirsizlikler hala devam ediyor. Tatil dönemi sebebiyle para piyasaları olumlu veya olumsuz haberlere tepki vermiyor. Piyasalarda yaz mevsiminin etkisi hala devam ediyor; enstrümanların genellikle yatay seyir izlediği ve dar bant aralıklarında hareket ettiği görülmektedir. Küresel piyasalar, tatil döneminden sonra yeni bir yön belirlemek için yeni fırsatlar arayışında. Günümüzde en çok üzerinde konuşulan ülke ise Çin. Acaba Çin, küresel piyasalarda bir zaman bombası olarak mı bekleniyor?

PİYASALAR ADETA ZAMAN BOMBASI GİBİ PATLAYACAK

Geçtiğimiz ay, Çin ekonomisinin büyüme tahminlerinin beklentilerin altında kaldığını gördük. İkinci çeyrekte Çin ekonomisi beklentilerin üzerinde yüzde 0,8 büyüdü; ancak yıllık büyüme oranı yüzde 6,3 ile tahminlerin altında gerçekleşti. Beklenti ise yüzde 7,3 seviyesindeydi. Önceki ay içerisinde Çin'in tüketici sektörü deflasyona girdi ve fabrika çıkış fiyatları sürekli düşmeye devam etti. ABD Başkanı Joe Biden, çarşamba günü ABD merkezli şirketlerin hassas teknolojileri, örneğin bilgisayar çiplerini Çin'de üretmelerini yasaklayan bir karar imzaladı.

Çin'deki kredi seviyeleri 14 yılın en düşük seviyesine geriledi. Çin Merkez Bankası, cuma günü temmuz ayında yeni kredilerin 345,9 milyar yuana ulaştığını açıkladı. 2023'e başlarken, Çin ekonomisindeki zayıflık sinyalleri gözlemlenmeye başlamıştı. Bugüne kadar bir şekilde idare edilebildi; ancak makro veriler tekrar olumsuz gelmeye başladı. Çin merkezli binlerce proje yürüten emlak şirketlerinin güç durumda olması, hisse senetlerinde kaygılara yol açtı. Bir emlak şirketi, geçtiğimiz cuma günü 22 milyon dolarlık ödemeyi yapamadı. Eğer bu 22 milyon dolarlık ödeme gerçekleştirilmezse, binlerce kişi işsiz kalacak ve şirketler sırayla iflas edecek.

"O TARİHTE DİBİ GÖRECEK..."

Diğer bir senaryoda ise Çin hükümeti devreye girebilir; krizin domino etkisini önlemek amacıyla önce müdahale edebilir, ardından iflaslara izin verebilir. Küresel düzeyde adeta bir zaman bombası durumu söz konusu. Eylül ayı geldiğinde, bu bomba bir şekilde patlayacak. Son çeyreğin hikayesi de bu şekilde şekillenmiş olacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.