1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Faturalarda yeni döneme geçiliyor! Sayaçlar artık bu şekilde okunacak!
Faturalarda yeni döneme geçiliyor! Sayaçlar artık bu şekilde okunacak!

Faturalarda yeni döneme geçiliyor! Sayaçlar artık bu şekilde okunacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), pilot alanlardaki su sayaçlarını uzaktan okuyabilecek teknolojinin uygulamasının Haziran ayında başlayacağını duyurdu.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), pilot bölgelerde su sayaçlarını uzaktan okuyacak teknolojik uygulamaya haziran ayından itibaren başlanacağını açıkladı.

İSKi yeni bir uygulamaya geçeceğini duyurdu. Su saçlarını uzaktan okuyacak uygulama ilk olarak Haziran ayında Esenler ve Beykoz'da yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İSKİ'nin pilot bölgelerde başlayacak uygulamasıyla hazirandan itibaren sayaç verilerine kablosuz haberleşme yöntemiyle ulaşılacağı belirtildi.

SIRADA DOĞALGAZ VAR

Fiziksel sayaç okumalarda yaşanan sorunların ortadan kalkacağı vurgulanan açıklamada, su aboneleri için başlayacak uygulamanın testlerin ardından doğalagaz sayaçlarında da uygulanmaya başlanacağı aktarıldı.

Pilot bölge olarak belirlenen Esenler 15 Temmuz Mahallesi'ndeki TOKİ Konutları ile Beykoz Riva Mahallesi'nde Düşler Vadisi Riva Konut Projesi'ndeki faturaların artık uzaktan okunacağına işaret edilen açıklamada, "Esenler'de 2 bin 124, Beykoz'da 1500 konutta haziran ayından itibaren projeye başlanacak. Sistemin devreye girmesiyle birlikte İBB personel ve maliyet açısından önemli tasarruf ve verimlilik sağlayacak" denildi.

İSKİ GENEL MÜDÜRÜ: AÇMA-KAPAMA İŞLEMLERİ DE UZAKTAN YAPILABİLECEK 

Açıklamada görüşlerine yer verilen İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, 2022'de toplam 20 bin akıllı sayaca geçişi tamamlamayı planladıklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"Akıllı sayaç projesiyle her ay abonenin konutuna giderek gerçekleştirdiğimiz okuma işlemlerini uzaktan yapabileceğiz. Yine açma-kapama gibi işlemleri de uzaktan gerçekleştirebileceğiz. Ayrıca İstanbullulara tüketim değerleri ile ilgili de anlık bilgi sunabileceğiz. Bütün bunları gerçekleştirirken hem zamandan hem de maliyetlerden ciddi bir tasarruf da sağlayacağız. Şu an test aşamasındayız. Verimli olması halinde İstanbul geneline yayılmasını hedefliyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.