1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Fatih Altaylı Açıkladı! Köprülere gizlice yüzde yüz zam yapıldı…Haberi duyanlar isyan ediyor!
Fatih Altaylı Açıkladı! Köprülere gizlice yüzde yüz zam yapıldı…Haberi duyanlar isyan ediyor!

Fatih Altaylı Açıkladı! Köprülere gizlice yüzde yüz zam yapıldı…Haberi duyanlar isyan ediyor!

Boğaz köprülerinden geçiş bildiğimiz gibi ücretli olarak gerçekleşiyor. Ortaya atılan iddialardan bir tanesi de gündemi derinden etkiledi. Gerçekten de geçişler için yapılan ödemelere yüzde yüz oranları ile zam geldi mi?

A+A-

Gelen haberlere göre her ne kadar şimdi yalanlama durumları olacak ve TCK. Sehvan gibi söylemler meydana gelecek, son zamanların en moda kelimesi o oldu gibi sözleri ile adeta gündemde derin bir etki oluşturdu.

Haber yazarı Fatih Altaylı yaptığı iddia ile adeta herkesi şaşkına çevirdi. Boğaz köprülerinden geçiş için ödenecek ücretlere yüzde yüz oranı ile gerçekten de zam geldi mi? Geçtiğimiz birkaç haftalık zaman dilimi içerisinde okurlara ait bir mektup yayınlamıştı.

Mektubun genel hakim olduğu konu ise; ‘’ Vatandaşın HSGM hesabını incelediği sırada boğaz köprülerinden normalde tek yön ile alınması gereken ücretlerin iki yön ile alınmış olmasıdır.

Yaşanan olay karşısında şikayetlerini dile getirmek için aramış olduğu kara yolları kapsamında eğer dönüşler aynı gün meydana gelmediyse Asya ve Avrupa geçişleri sırasında ücret tahakkuk ettirildiği yanıtı alındı. Bunun nasıl olduğunu sorduğu zaman da karayolları bir açıklama yapmasının ardından böyle bir durumun söz konusu olmadığını ve tek yönlü olarak bir ücret alındığını söylemişti.

Bu kapsamda vatandaşlar da tabi ki de koskoca TC devletine tam 100 yıllık hizmet eden bir kurumun yalan söyleme ihtimali yok ya diye düşündüler. Meğerse aslında ne kadar da güzel yalan söylemişler diye konuya dikkatleri çeken Altaylı; yazısını kaleme alırken gizli zam için ayrıntıları da ücretlerin dökümlerini aktararak şu şekilde değindi.

‘’ Devlet aslında öyle bir halde hareket etmeye başlamış ki resmen vatandaşları kazıklayarak kandırıp bir de üzerine kişileri yalan söyler hale getirmiş. ‘’ tarzında söylemleri ile bir hekime ait HGS dökümlerine yer vermiş. Avrupa yakasında yer alan bir hastanede çalışan ve Anadolu yakasında ikamet eden bir hekime ait olduğunu aktarmış.

Gün içerisinde genel olarak bir kez Asya yakasından Avrupa yakasına geçen bir kez de Avrupa yakasından yeniden Asya yakasına geçen dedikten sonra bakın dökümlerine diye doktora ait dökümleri yayına almıştır.

Bir şey duyurmadan ve bir şey söylemeden…

Altaylı yazısında birçok noktada değinmeyi ihmal etmedi. ‘’ Her iki geçiş sırasında da ücretlendirmelerin farklı olarak yapılmış olduğu, devletin dediklerini tam aksine bir durum geldiğini doküman net bir şekilde ortaya koyuyor.

Yıllardır her an tek yön ile ücret alınan boğaz içerisinde iki köprü üzerinde de çift yönde ücret almaya gizli bir şekilde başlamıştır. Bu durumu herhangi bir açıklama yapmadan, kimseye duyurmadan ve söylemeden yüzde yüz oranları ile gizlice zam yapmıştır. Tabi ki bu söylemleri bir de TCK yalanlamaya kalkacak olmasının yanı sıra Sehven falan diyecek en moda olan kelimeyi kullanacaktır.

Demek o ki Asya yakasından Avrupa yakasına giriş için bir süre önce gelen HGS ve OGSdedektörlerini koymak için durduk yere değil de bir amacı varmış. Meğerse vatandaşlara geçirmek için hazırlanılırken bunların bir de gizlice yapılma kararı alınmış.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.