1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Evde bakım maaşına zam gelecek mi? Evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım parası yatan illeri sorgulama!
Evde bakım maaşına zam gelecek mi? Evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım parası yatan illeri sorgulama!

Evde bakım maaşına zam gelecek mi? Evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım parası yatan illeri sorgulama!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan evde bakım aylığı için ödenek tarihleri bazı detaylara göre farklılık gösteriyor. Evde bakım aylığına hak kazanan, her ay maaş alan vatandaşlar bakım aylıklarının hangi illerden yatmaya başladığını merak ediyor. Merak ettiğiniz ödeneklerin tarihleri, zamlar ve iller listesi için haberimizin devamını inceleyebilirsiniz. İşte ayrıntılar

A+A-

Evde bakım maaşına zam gelecek mi? Evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım parası yatan illeri sorgulama!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan evde bakım aylığı için ödenek tarihleri bazı detaylara göre farklılık gösteriyor. Hasta, bakıma muhtaç ve yaşlı vatandaşlara bakan kişilere sunulan bakım aylığı ödeneği için e-devlet üzerinden sorgulama yapılabiliyor. Evde bakım aylığına hak kazanan, her ay maaş alan vatandaşlar bakım aylıklarının hangi illerden yatmaya başladığını merak ediyor. Merak ettiğiniz ödeneklerin tarihleri, zamlar ve iller listesi için haberimizin devamını inceleyebilirsiniz. İşte tüm ayrıntılar sizlerle…

Evde bakım maaşı yatan iller hangileridir?

Evde bakım maaşı devlet tarafından yardıma ihtiyacı olanlara yönelik sunulan haklardan birsidir. Muhtaç, yaşlı, engelli gibi vatandaşların ihtiyaçlarını gideren ve bakımlarını üstelenen kişilere sunuluyor. Aylık olarak ödenen maaşlar bazı kriterler çerçevesinde il sırasına göre hesaplara yatırılıyor. E-devlet üzerinden de sorgulaması yapılabilen evde bakım aylığı için tüm süreçleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı üstleniyor. Peki, bu yıl evde bakım aylığına zam yapıldı mı? Ne kadar zam yapıldı?

 2020 yılı Temmuz ayı itibari ile evde bakım aylığına zam uygulaması yapıldı. Zamdan sonra maaşlar 1.384 TL’den 1.460 TL’ye çıkarıldı. Hak sahipleri maaşların yatıp yatmadığınız Ziraat bankası ya da E-devlet aracılığı ile sorgulayabiliyor. E-devlet hesabınıza giriş yaparak ‘’Engelli Evde Bakım Ödeme Sorgulama’’ kısmına tıklayarak detaylara erişim sağlayabilirsiniz. Sorgulama ekranına  https://www.turkiye.gov.tr/aspb-engelli-evde-bakim-odeme-sorgu  adresine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Evde bakım maaşı alma şartları

Evde bakım maaşı alma şartları için temelde üç kriterin sağlanması yeterli oluyor. Bunlar;

  • Gelir kriterlerinin tamamen uygun olması ( detaylı olarak araştırılıyor)
  • Bakıma muhtaç olduğuna ilişkin temellendirme olması
  • Ağır engelli vatandaşların durumuna ilişkin raporlarının sunulması

Evde bakım aylığı alabilmek için hem yaşlı hem de engelli vatandaşların yaşadığı hanedeki toplam gelir belirleniyor. Toplam gelir hesaplamasında hane halkında bulunan kişi sayısı ve kişi başına düşen net gelir rakamı dikkate alınıyor. Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşlar kriterleri yerine getiriyorsa ikamet edilen il ya da varsa ilçe Aile ve Sosyal Politikalar merkezlerine başvuruda bulunabilirler. İlgili kriterler saptanıp araştırıldıktan sonra süreç devam ederek, tarafınıza bilgi veriliyor. Bağlanan maaşları ilgili Ziraat bankası şube ve ATM’leri üzerinden çekebiliyorsunuz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum