1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ev Konforunda Huzurevi! Yaşlıların Yeni Tercihi 'Küçük Ev Tipi' Huzurevleri
Ev Konforunda Huzurevi! Yaşlıların Yeni Tercihi 'Küçük Ev Tipi' Huzurevleri

Ev Konforunda Huzurevi! Yaşlıların Yeni Tercihi 'Küçük Ev Tipi' Huzurevleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Küçük ev tipi huzurevlerimizde yaşlı çiftlerimizin kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlıyoruz” dedi.

A+A-

Yaşlıların sadece bakımları yapılmıyor onlara ev konforunda bir yaşamda sunuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın küçük evde Huzurevleri yaşlıların tercihinde ilk sırada yer alıyor. Huzurevleri site tipi, Avlu tipi ve küçük eğitimi proje olmak üzere 3 farklı kategoride tasarlanıyor. 

İhtiyaç duyulan ve bedensel fonksiyonları zayıflamış yaşlılara hizmet vermek için tasarlanan Avlu tipi günlük işlerini kendi başına yerine getirebilen ve fiziksel hareketliliğe daha çok ihtiyaç duyan yaşlar için planlandı. Küçük eğitimi modelden bağımsız hareket edebilen elektronik ev aletlerini kullanabilen ve sürekli gözetim ve ihtiyaç duymayan yaşlılar yararlanabilecek. 

“Kendilerini Evlerinde Hissetmelerini Sağlıyoruz”

Çiftlerimiz tarafından daha çok tercih edilen küçük ev tipi huzurevlerimizde yaşlı çiftlerimizin kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlıyoruz. Kendi evlerinde gibi yaşamlarını sürdüren yaşlılarımız yeni arkadaşlıklar ediniyor, bahçelerinde ise keyifli vakit geçirebiliyor.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Avlu tipi yaşlı bakım kuruluşlarının Uşak Tokat ve Zonguldak'ta küçük ev tipi huzurevlerinde Adana Yalova ve Artvin'de hizmet verdiğini belirtti. Bakan Yanık verdiği bilgiye göre 2022 Eylül itibariyle 17.499 kapasiteli 168 huzurevinde 13.687 yaşlıya yatılı kurumsal bakım hizmeti sunuyor. 4336 yaşlıda bakanlığa bağlı huzurevlerinden ücretsiz yararlanıyor. Bu kapsamda 2023 sonuna kadar 7 yatılı bakım kuruluşu ve 5 Gündüz Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi hizmete açılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.