1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Eskişehir'de 4 Kişiyi Öldüren Katilden Garip Savunma
Eskişehir'de 4 Kişiyi Öldüren Katilden Garip Savunma

Eskişehir'de 4 Kişiyi Öldüren Katilden Garip Savunma

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 4 akademisyeni tabanca ile vurarak öldüren araştırma görevlisi, ifadesinde karıncayı bile incitmeyecek yapıda olduğunu söyledi.

A+A-

ESOGÜ Meşelik Kampüsü’ndeki eğitim fakültesinde 5 Nisan 2018’de yaşananbu vahşette, araştırma görevlisi Volkan Bayar; Dekan Yardımcısı Dr. Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Öğretim Üyesi Dr. Serdar Çağlak ve Araştırma Görevlisi Yasir Armağan’ı tabancayla vurarak öldürmüştü.

Üniversitede yaşanan bu silahlı vahşetin ardından Volkan Bayar hakkında ‘’tasarlayarak kasten öldürme’’,  eski eşi Saadet Aylin Yağan hakkında da ‘’cinayete azmettirme’’ suçundan 4’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Volkan Bayar’ın mahkemenin bugünkü duruşmasında verdiği ifade ise bu kadarına de pes dedirtti.

Karıncayı Bile İncitmem

Cinayet zanlısı Volkan Bayar’ın mahkemede yaptığı savunmada, kendisinin masum olduğunu belirterek karıncayı bile incitmeyecek yapıda biri olduğu belirttiği görüldü. Ölen kişileri sanki kendi öldürmemiş gibi ölenlere rahmet dilediğini belirten Bayar, bu olayı kesinlikle bilinçli ya da planlı bir şekilde yapmadığını beyan ediyor.

Savunmasının devamında eğer bu olayı daha önceden planlamış olsaydı kaçma planını da yapacağını belirterek eski eşinin gerek evlilik dönemlerinde gerekse boşandıktan sonra kendisini herhangi bir şiddet eylemine teşvik etmediği belirtiyor. Mahkemenin vereceği karar saygılı olduğunu belirten sanığın bu soğukkanlı ve son derece anlamsız açıklamaları mahkeme salonunda büyük bir şaşkınlığa yol açtığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.