1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Erdoğan'ın talimatı sonrası AKP'de İş Bankası hareketliliği
Erdoğan'ın talimatı sonrası AKP'de İş Bankası hareketliliği

Erdoğan'ın talimatı sonrası AKP'de İş Bankası hareketliliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İş Bankası’nın CHP’deki hisselerinin Hazine’ye devrine ilişkin talimatının ardından AKP’de çalışmaların başlandığı iddia edildi.

A+A-

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında bir komisyonunu oluşturulduğu öne sürüldü. 1938 yılından beri bu konuda yapılan tartışmalar, mahkeme kararları ve CHP’nin bankadan aldığı kâr payıyla ilgili hangi tasarruflarda bulunduğunu araştırıyor.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, AKP’nin ilk olarak Atatürk’ün CHP’ye bıraktığı hisselerin  kaynağının Kurtuluş Savaşı için Hindistan’dan gelen paralar olduğu, bunun da bir siyasi partiye verilebilecek para olmadığı söylemini dillendireceği kulislerde konuşuluyor.

"BİZ BURADAN PARA ALMIYORUZ"

CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseler nedeniyle “biz buradan para almıyoruz” dediğini kaydeden AKP yöneticileri, “Zaten o para bir siyasi partiye verilecek para değil, kamu malı. O zaman para almadığın yerde olmanın sana menfaati nedir? Atatürk, ‘Bu devleti devlet yapan dili ve tarihidir’ diyerek Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’nu kuruyor. İş Bankası’ndaki hisseler yoluyla da kâr payının bu iki kuruma verilmesini vasiyet ediyor. Ancak iki kurum, alacaklarını dava açarak CHP’den alabiliyor. TDK ve TTK alacakları için bizim bildiğimiz 3 tane dava açıyor. Alacaklarını dava yoluyla alıyor. Bu vasiyete aykırılıktır, hatta ihanettir” görüşünü dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.