1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekliye 375 TL ek ödeme teklifi!
Emekliye 375 TL ek ödeme teklifi!

Emekliye 375 TL ek ödeme teklifi!

Ocak ayında hem zam oranlarını öğrenen, hem de ilk maaşlarını alan emekliler için bir diğer önemli konuda ek ödeme tutarları. Emekliler her ay yüzde 4 ve 5 oranında değişen ek ödeme alıyor

A+A-

Türkiye Emekliler Derneği'nden konuyla ilgili flaş bir teklif geldi. TÜED 'Ek ödeme AGİ ile eşitlensin' teklifinde bulundu. Peki AGİ ile ek ödeme eşitlenirse kim ne kadar ek tutar imkanına kavuşacak? İşte konuyla ilgili detaylar

Emekliler, her ay maaşlarının yüzde 4'ü, yüzde 5'i oranında ek ödeme alıyor. Ek ödemenin oranı, maaşı bin 369 lira 96 kuruşun altında olanlarda yüzde 5, üstünde olanlarda yüzde 4 olarak uygulanıyor.

Emekliye maaşa göre en az 59,94, en çok 241,15 lira ek ödeme veriliyor. Maaşı net bin 198 lira 74 kuruş olan 59,94 lira, 6 bin 28 lira 72 kuruş olan ise 241,15 lira ek ödeme alıyor..

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ise bu tutarların yükselmesini istiyor. Ek ödeme ile ilgili TÜED'den yeni bir teklif geldi. TÜED Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, "Çalışanlar ile emeklilerin asgari geçim indirimi (AGİ) ile ek ödeme tutarları eşitlensin" dedi..

ÖDEMELER ARTACAK

En az 220 lira AGİ uygulandığını belirten Kurnaz, "Emeklilere yapılan ek ödeme tutarları, çalışanlara yapılan ödemeler ile paralel bir uygulamaya dönüştürülsün" ifadesini kullandı.

Tüm çalışanlara her ay maaşlarıyla birlikte ödenen AGİ, 220,73 ile 375,23 lira arasında değişiyor. Talep hayata geçirilirse, emeklilerin ek ödeme tutarları AGİ ile eşitlenecek.
Ek ödeme AGİ'ye eşitlenirse, emeklilerin alacağı para medeni durumuna ve çocuk sayısına bağlı olarak farklılık gösterecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.