1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emeklilikte yeni dönem SGK'dan Büyük Müjde! meclisten geçti
Emeklilikte yeni dönem SGK'dan  Büyük Müjde! meclisten geçti

Emeklilikte yeni dönem SGK'dan Büyük Müjde! meclisten geçti

8 yıl erken emekli olabileceksiniz işte detaylar... 2000 yılından evvel ticaret odası ve vergi kaydı bulunanlar SGK tarafından otomatik olarak sigortalı olması sağlanıyorlardı.

A+A-

Büyük müjde geldi 8 yıl erken emekli olma isteyenlere emeklilik imkanı geldi. Peki 8 yıl erken emekli olmak için ne yapmamız gerek.2000 ve 2008’de getirilen yasalar bu kişilerin geriye dönük borçlanmasını kaldırdı. Yargıtay kararları ile bu hakları tekrar alanlar mevcut. Sizler de bu yolla 8 yıl erken emekli olabileceksiniz...

Geriye dönük borçlanma hakkı için yasal bir işlemler yapıldığı da gelen duyumlar arasında. 4 Ekim 2000’den evvel ‘bir gün dahi’ Bağ-Kur tescili olan esnaf, 20 Nisan 1982’ye kadar tescilini geriye taşıyabilir. Tek şart sigorta tescili olduktan sonraki vakitlerde alakalı vergi kaydı veya şirket ortaklığı olsun. Oda kaydı bulunanlar da sigortasını 22 Mart 1985’e kadar götürebilir.

4 Ekim 2000’den sonra Bağ-Kur tescili bulunanlar 2000 evveli işletilemiyor. 2000’den evvel esnaflık yaptığı halde, 4 Ekim 2000’e kadar Bağ-Kur’a kayıt ve tescilini yapmış olmayanların sigorta hak ve yükümlülüğü, 4 Ekim 2000’den itibaren başlatılıyor. 1 Ekim 2008’den evvel Bağ-Kur tescili bulunan da 4 Ekim 2000’e kadar ki vakitte vergi mükellefi veya odaya kayıtlı ise Bağ-Kur’unu geriye çekebilir. Bağ-Kur kaydı silinmişse de tekrar aktif duruma getirilebilir.  

Verilen tarihlerde tescil yapmış olmayanlar için ise son tarih 1 Ekim 2008. 

8 yıl erken emeklilik hakkı kazanması mümkün. Örneğin: Örneğin; 1 Mayıs 2005’te vergi mükellefi olarak berberliğe başlayan ve tescil yaptırmadıysa, SGK’ya müracat ettiğinde 1 Ekim 2008’den itibaren sigortalı sayılabilir. İşte 8 yıl erken emekli olma fırsatı 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
İlgili Haberler