1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 25 yıl evli olan Ev Hanımlarına Prim Ödemeden Emeklilik Haberleri Gerçek Mi?
25 yıl evli olan Ev Hanımlarına Prim Ödemeden Emeklilik Haberleri Gerçek Mi?

25 yıl evli olan Ev Hanımlarına Prim Ödemeden Emeklilik Haberleri Gerçek Mi?

Ev hanımlarına 25 yıl evli kalarak emekli olma konusu daha önceden sıkça gündeme gelmişti. Bir süredir unutulan ev hanımlarına emeklilik konusu yeniden araştırılır oldu. Bu kapsamda söz konusu eşi ile 25 yıl evli kalan ev hanımlarına emeklilik konusunda basında yer alan haberler ve bu haberlerin detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

A+A-

Son zamanlarda bazı haber sitelerinde ortaya çıkan Ev hanımlarına 25 yıl evli kalarak emekli olma konusu gerçek mi? Bir süredir unutulan ev hanımlarına emeklilik konusu yeniden araştırılır oldu. Bu konuyu sizler için ele aldık.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK İDDİASI

Son dönemlerde bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde bu konuya dair çok fazla haber yapıldı. Bu haberlerde herhangi bir iş yerinde çalışmayan kadınların 25 yıl evli kalmaları halinde emeklilik elde edecekleri öne sürüldü.

Bu düzenlemenin kanun teklifi ile meclise sunulduğu iddia edilirken düzenlemenin onaylanması halinde kadınlara emeklilik hakkı verileceği yansıtıldı. 

O ÇALIŞMALAR ÇOK ESKİ

Geçmiş yıllarda bu konuya dair meclise bir düzenleme sunuldu. Ancak o kanun teklifi onaylanmadı. O düzenleme tekliflerinin ardından ise konyuya dair yeni çalışmalar yapılmadı. Bu kapsamda basında yer alan bu haberlerdeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. 

nuu-002.jpg

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Ulusal’da yer alan haberde konuya dair açıklamalarda bulundu. Bu iddiaların gerçek olmadığını ifade eden Erdursun yukarıda yer alan ifadeleri kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler