1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Emeklileri İlgilendiren Haber! Emekli Bayram İkramiyeleri İçin Yeni Gelişme... EYT'li Olanlar Bayram İkramiyesi Alabilecek Mi?
Emeklileri İlgilendiren Haber! Emekli Bayram İkramiyeleri İçin Yeni Gelişme... EYT'li Olanlar Bayram İkramiyesi Alabilecek Mi?

Emeklileri İlgilendiren Haber! Emekli Bayram İkramiyeleri İçin Yeni Gelişme... EYT'li Olanlar Bayram İkramiyesi Alabilecek Mi?

Emekli vatandaşlara Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen 1.000 liralık ikramiyeye 5 yıldır hiçbir zam uygulanmadı. Son olarak hükümet, geçen sene emekli ikramiyelerine 100 lira zam yapmış olsa da söz konusu artış emeklilerin tepkisini çekmişti. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiyeler 2023 itibariyle zamlı olarak yatırılacak. 2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

A+A-

2018’de verilen 1.000 TL tutarın enflasyon farkları göz önüne alınırsa bugün 3.700 liraya denk geldiğini ifade eden İYİ Parti’nin TBMM’ye sunduğu teklife göre her bir bayram için emeklilere 3.500 TL ödenecek, yani sene sonunda yapılan toplam ödeme miktarı 7.000 TL’ye yükseltilecekti.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına sunulan bu teklif, daha evvel emekli vatandaşların  lehine verilen teklifler gibi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

BAYRAM BAŞINA 2000 TL VERİLECEK

Kulislerde konuşulan rakam ise emekli ikramiyelerinin 2000 TL'ye yükseltilerek toplamda yıllık 4 bin TL olarak ödeneceği yönünde. 

EYT'LİLER EMEKLİ İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

EYT kapsamında emekli olacak vatandaşları ilgilendiren tasarının bu ay sonunda Meclis'e geleceği ve ilk maaşların Mart ayında hesaplarda olacağı söylenmişti. Emeklilere ödenecek bayram ikramiyeleri ise Nisan başında hesaplara aktarılacak. Dolayısıyla normal bir emekliden farkı olmayan EYT'liler de bayram ikramiyelerinden eksiksiz şekilde yararlanabilecek ve istemeleri halinde bankaların emekli müşterilerine sunduğu promosyonları da alabilecekler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler