1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilere son 10 yılın en büyük zammı yapıldı! Neredeyse 2 aylık maaş verilecek…
Emeklilere son 10 yılın en büyük zammı yapıldı! Neredeyse 2 aylık maaş verilecek…

Emeklilere son 10 yılın en büyük zammı yapıldı! Neredeyse 2 aylık maaş verilecek…

Milyonlarca SSK ve bağkur ile emekli olan vatandaşların yanı sıra memur kesim de ocak ayında ne kadar zam alacaklarını büyük bir merak ile bekleniyor. Her ne kadar maaşlara gelecek zam oranları için ilk ip uçları enflasyon oran tahminleri ile geliyor olsa bile hala net bir açıklama olmadı.

A+A-

Memur ve emekli olan kesim için yüzde üçlük bir oran ile ocak zam oranları yıl sonunda TÜFE tahminleri ile beraber gelecek. En düşük memurlarda aylık 3849 TL olurken emekli kesimlerde de 2912 TL en düşük maaş olması bekleniyor. İşte emekli vatandaşların gelecek zam hakkında merak edilen tüm detayları…

Emekli maaşlarına gelecek zam oranları ile ilgili her an son dakika haberleri de gelmeye devam ediyor. Milyonlarca emekli vatandaş ocak ayında ne kadar maaş alacak olduklarını da araştırmaya devam ediyor. Konu ile ilgili merak edilen ip uçları da tahminler arasında yer alan enflasyon ile gelmeye devam ediyor. Memur ve memur emeklileri için 2021 ocak ayında gelecek olan zam oranı ise hakem kurulu kararı ile beraber yüzde üç olarak belirlemeleri devam ederken yeni ekonomik programından gelen enflasyon oran tahminleri ile TÜFE ye göre de olacak.

Program içerisinde yer alan tahminler bu yıl için 10,5 olarak belirlenmesinden dolayı 2020 yılının son altı aylık süreç içerisinde 4,49 oranı ile enflasyon durumları ile karşılaşacak olduğunu görüyor. Eğer beklenen tahmin oranları da doğru olursa enflasyon farkı ile beraber maaşlara gelecek zam oranları da 3 değil de 3,49 olarak değişecek.

Maaşlarda nasıl bir değişim gözlenecek?

Emekli ve memur kesimlerin maaşlarına ocak ayında gelecek yüzde üç zam oranı ile beraber en düşük maaşın memurlarda 3719 TL’den 3830 TL olmasına, memur emeklileri içindeki en düşük maaşın da 2814 TL’den 2898 TL ye artış göstermesi bekleniyor. Eğer oranlar tahminlerin eşiğinde gelirse de 3,49 oranı ile en düşük memurlara uygulanacak olan maaşlar 3849 TL olurken memur kesiminden emekli olanlar için de 2912 TL olması bekleniyor.

523 TL aileler için yardım devam ediyor

Memurlar için yapılan aile yardımlarına da ocak ayı itibari ile zam gelecek. Eğer beklenen zam 3,49 oranı ile gelirse;

  1. Eş yardımları için şuan ödenen ücret 351,09 TL de 363,34 TL olacak.
  2. 0 ve 6 yaş arasında olan çocuklar için şu an ödenen ücret 77,23 TL den 79,93 TL ye artış gösterecek.
  3. 6 yaş ve üzerinde olan çocuklar için şu an ödenen ücret 38,62 TL den 39,97 TL ye artış gösterecek.

6 yaşın altında iki adet çocuğu olan ve eşleri de çalışma hayatına devam eden memurların maaşlarına yapılan 505,55 TL değerindeki yardımlar ocak ayında gelecek olan zam oranı ile beraber de 523,20 TL kadar çıkacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum