1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilere müjde! 2021 Zammı Belli Oldu, Vatandaşlar Banka Hesaplarını Kontrol Etmeye Başladı…
Emeklilere müjde! 2021 Zammı Belli Oldu, Vatandaşlar Banka Hesaplarını Kontrol Etmeye Başladı…

Emeklilere müjde! 2021 Zammı Belli Oldu, Vatandaşlar Banka Hesaplarını Kontrol Etmeye Başladı…

Memur ve emekliler için Ocak ayına gelecek zamla ilgili tahminler gelmeye devam ediyor. Merkez Bankası enflasyon oran tahminlerine göre SSK ve Bağkur kapsamındaki emekliler için yüzde 6, memur ve memur emeklisi olarak yer alan vatandaşlara da yüzde 5 oranları ile zam ön görülmeye devam ediyor.

A+A-

İşte memur ve emekliler için Ocak ayında beklenen zam oran tahminleri…

Milyonlarca çalışma hayatına devam eden ya da emekli olan vatandaş ocak ayında ne kadar maaş zammı alacaklarını araştırmaya devam ediyor. Memur ve emekliler için uygulanacak zam konusunda belirleyici faktör enflasyon üzerinde olacak. SSK ve Bağkur ile emekli olan vatandaşlara, 2020 yılının son altı ayında meydana gelen enflasyon oranları ile yapılacak. Her ne kadar memur ve memur emeklileri için ön görülen zam oranı yüzde 3 olsa bile, enflasyon oranları yüzde 4’ün üzerine çıkarsa çıktığı kadar kısımları ile ilave ek zam uygulanacak.

Merkez Bankasından gelen enflasyon tahminleri yüzde 12,1 olurken, ikinci yarısında da beklentiler yüzde 6 oluyor. Bu süreçlerde ocak ayında gelecek maaş zammı için SSK ve Bağkur kapsamında emekli olanlar için yüzde 6 olurken, memur ve memur kapsamında emekli olanlar için de meydana gelen yüzde 2 enflasyon farkı ile yüzde 5 zam gelecek.

Ek ödemelerde artış olacak…

Zam ile beraber emeklilerin sadece maaşları değil bir yandan da aldıkları ek ödemeler artış gösterecek. 2020 yılının son altı aylık kısmında meydana gelen enflasyon oranlarında şu ana kadar gerçekleşen Temmuz, Ağustos, Eylül ayına ait olan veriler açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre ilk ay içerisinde meydana gelen enflasyon oranı maaşlara 2,44 oranları ile zam getirecek. Fakat Ekim, Kasım ve Aralık aylarına dair enflasyon oranları hala belli olmadı. Bu son üç ayın oranları da belli olduğu zaman emekli ve memur vatandaşların maaş zam oranları net olarak belli olacak. Maaşlara gelen zam oranları paralel olarak ek ödemeler üzerinde de artışı getirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.