1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekliler sevinçten havalara uçacak maaşlarına bir ara zam daha geldi! 10 bin TL altı maaş alan hiç bir emekli kalmayacak!
Emekliler sevinçten havalara uçacak maaşlarına bir ara zam daha geldi! 10 bin TL altı maaş alan hiç bir emekli kalmayacak!

Emekliler sevinçten havalara uçacak maaşlarına bir ara zam daha geldi! 10 bin TL altı maaş alan hiç bir emekli kalmayacak!

Emeklileri sevindirecek yeni gelişme: Tüm emeklilerin maaşlarına zam yapılacak. Asgari emekli aylığı 10.000 TL'ye çıkacak ve zamdan sonra hiçbir emekli bu miktardan daha azını alamayacak.

A+A-

Emeklileri sevindirecek yeni gelişme: Tüm emeklilerin maaşlarına zam yapılacak. Asgari emekli aylığı 10.000 TL'ye çıkacak ve zamdan sonra hiçbir emekli bu miktardan daha azını alamayacak.

Hükümet, milyonlarca emekliyi memnun etmek için yaklaşan seçimlerden önce resmi olarak harekete geçti. İktidardaki AK Parti, emeklilere seçim öncesi mutlu olmaları için ek zam yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde asgari emekli maaşını 7500 TL olarak açıklamıştı.

Emeklilerin bir kısmı bu zamdan memnun olurken, bir çoğu da prim ve emekli maaşı ödemeleri arasındaki dengenin sağlanamamasına kızdı. Hükümet bu sorunu ortadan kaldırmak için harekete geçti. Üzgün ​​emeklilere jest geliyor: Tüm emekliler zam alacak, prim-emeklilik denge sorunundan etkilenenler de dahil hiçbir emekli 10 bin TL'den az emekli maaşı almayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde canlı yayında milyonlarca emekli için müjdeli haberi duyurdu. Seçimden önce emekli maaşlarına geçici zam yapacaklarını açıkladı. Erdoğan asgari emekli aylığının 7500 TL'ye çıkacağını açıkladı. Bu karar TBMM'de geçti ve emekliler zamlı aylıklarını nisan ayında almaya başlayacak. Milyonlarca emekli bu habere sevinirken bazı sorunlar da baş gösterdi.

Zam sadece asgari emekli maaşına uygulandığı için prim ve emekli maaşı arasındaki denge bozuldu. Dolayısıyla 6000, 6500, 7000 ve 7500 TL alan emekliler de asgari emekli maaşı alıyordu. Yaklaşık 8,8 milyon kişinin emekli maaşı eşitlendi ve tepkiler gecikmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,

Emeklilere bir zam daha geliyor. Asgari emekli maaşındaki artıştan bu yana 6000, 6500, 7000 ve 7500 TL alan emekliler olumsuz etkilendi. Yaklaşık 8,8 milyon emeklinin aylıkları eşitlendi, sosyal medyada protestolar yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu gelir eşitsizliği sorununu çözmek için danışmanlarına talimat verdiği öğrenildi. Dolayısıyla seçim öncesi 7500 TL ve üzeri alan emeklilerin bir zam daha alması bekleniyor. İktidar çevrelerinden gelen söylentilere göre yeni düzenlemeden sonra hiçbir emekli 10.000 TL'den az emekli maaşı almayacak.

Asgari emekli maaşı sorunu çözüldü ama 6000, 7000, 7500 TL alan emekliler hala zam bekliyor. Seçime az kala bu sorunun çözülmesi isteniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında görüşmelerin devam ettiği ve emeklilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için adımlar atılacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre bu konu Nisan ayında yapılacak ilk Kabine toplantısında görüşülecek.

7500 TL'den fazla ve asgari emekli aylığının altında maaş alan emeklilerin sorununun seçim öncesi çözüleceğine inanılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler