1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekliler Emlak Vergisinden Muaf Tutuluyor! Ödeyen Emekliler Paralarını Geri Alacak
Emekliler Emlak Vergisinden Muaf Tutuluyor! Ödeyen Emekliler Paralarını Geri Alacak

Emekliler Emlak Vergisinden Muaf Tutuluyor! Ödeyen Emekliler Paralarını Geri Alacak

Ev kadınları, gaziler, engelliler, şehitlerin dul ve yetimleri ve emekliler emlak vergisinden muaf tutuluyor. Bu kişiler arasında emlak vergisini ödeyen kişiler ise 5 yıl geriye dönük olacak bir biçimde paralarını toplu olarak geri alabiliyorlar. Evi olan kişileri yakından ilgilendiren bu konuda emlak vergilerinin ilk taksiti mayıs ayı boyunca ödenecek.

A+A-

 

Emlak Vergisinden Kimler Muaf?

Emlak vergisinden muaf olan kişiler bu vergileri ödemek zorunda değillerdir. Bu kapsamda emlak vergisinden muaf olacak kişiler ise şu şekildedir:

  • Emekliler
  • 18 yaşından büyük işsizler
  • Engelliler
  • Gaziler
  • Şehitlerin dul ve yetimleri

Bu kişiler emlak vergisinden muaf tutulmaktadır. Bunun yanında emlak vergisi ödememeleri için diğer şartları da sağlamaları gerekmektedir. Sahip oldukları konutların 200 metrekareden daha küçük olması gerekmektedir. Bunun yanında emlak vergisinden muaf olabilmeleri için bu haktan yararlanacak olan konut sahibinin kendi adlarına başka bir taşınmazı bulunmaması gerekmektedir.

Emlak Vergisinden Muaf Olmak Detayları

Eğer emlak vergisinden muaf olmak isterken aynı ev iki kişinin üzerineyse evde hisse oranlarına kadar vergiden muaf olunmaktadır. Bu konuya ilişkin olarak merak edilen durumlardan birisi de yurt dışındaki emeklilerin ve yeni emekli olan vatandaşların bundan faydalanıp faydalanamayacaklardır. Bu durum yalnızca Türkiye’deki emekliler tarafından geçerlidir.

Aynı zamanda yeni emekli olan vatandaşlar da bir sonraki yıl için müracaat ederek emlak vergisi ödememektedirler. Emlak vergisinden muaf olmak için aynı zamanda bu evlerde oturmak da gerekmiyor. Emekli vatandaşların faydalandıkları bu durumdan ölüm aylığı alanlar da faydalanabilmektedirler. Bu durum yalnızca konutlar için geçerlidir. Arsa ve işyeri gibi yerler için geçerli değildir. Hak sahibi olan kişiler belediyelere müracaat ederek bu haktan faydalanabilirler. Bu hakla birlikte hem kendisi hem de eşinin evi olan emekliler yine vergi ödememektedirler. 

Emlak Vergisi Ödemeleri

Emlak vergisi ödemeleri için konut ve dükkânların durumlarına göre vergilerin miktarı değişmektedir. Kişiler emlak vergilerini ilçe belediyelerinin internet siteleri üzerinden kolaylıkla yatırabilmektedirler. Eğer hak sahipleri emlak vergisinden muaf olarak daha önceden bu vergiyi yatırmışlarda yıl geriye dönük olarak paralarını toplu bir şekilde geri alabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler