1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekliler Dikkat! İntibak Yasası Son Durum Ne, 355 TL İntibak Zammı Ne Zaman Verilecek?
Emekliler Dikkat! İntibak Yasası Son Durum Ne, 355 TL İntibak Zammı Ne Zaman Verilecek?

Emekliler Dikkat! İntibak Yasası Son Durum Ne, 355 TL İntibak Zammı Ne Zaman Verilecek?

Emekliler, uzun süredir intibak yasasının hayata geçirilmesini ve emekli olmayı bekliyor. 2000 yılından sonra emekli olan kişilerin gözü ve kulağı bu haberde. 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan duruma göre emekliler için intibak zammı olacak mı? Detaylar haberimizde…

A+A-

İntibak maaşları konusunda hala soru işareti olan vatandaşlar mevcut. İntibak zammı farklı emekli maaşları alan vatandaşların arasındaki dengeyi sağlayabilmek amacıyla prim ödeme gün sayısına bakılmaksızın yapılan bir uygulamadır. Eşitsizlik yüzünden çıkan farklı maaş uygulamalarındaki farkı azaltmak için oluşturulmuş bir uygulamadır.

Prim Günü Aynı Maaşlar Farklı

Emekli vatandaşlar prim kazancı ve prim ödemesini tamamen aynı olmasına karşın, farklı emekli maaşları alabilirler. Bunu azaltmak için emeklilere zam verilir. Bu intibak zammı, kanun hükümlerinin temel alınmasına karşın karma bir sistem dolayısıyla hesaplanır ve işleme konur. İntibak Yasası ile bu eşitsizliği daha aza indirmek mümkün olacak. İntibak yasası, prim günleri benzer olmasına karşın, farklı emekli maaşları alabilirler. Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından en kısa sürede açıklanması beklenen İntibak zammı büyük merak konusu olmaya devam ediyor.

Yaşanan Pandemi sürecinde insanların alım güçlerinin zayıflaması durumu ile ilgili emekliler ve dar gelirli aileler daha fazla zor durumda kaldılar. Bununla beraber Pandemi sürecini daha kolay atlatılması için ve prim gününün aynı olmasına karşı farklı maaş alan emeklilere karşı haksız durumu minimuma indirmek için intibak zammı bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler