1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekli Temmuz ayı maaşlara zam yapılacak mı? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar?
Emekli Temmuz ayı maaşlara zam yapılacak mı?  Emekli bayram ikramiyesi ne kadar?

Emekli Temmuz ayı maaşlara zam yapılacak mı? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar?

Temmuz ayının yaklaşması ile birlikte milyonlarca emekli Temmuz ayında verilecek bayram ikramiyesi ile maaş zammını araştırmaya başladı. Korona virüs tedbirleri kapsamında en düşük emekli maaşı 1500 TL'ye çıkartılmıştı. Milyonlarca emekli gözlerini Temmuz ayına çevirmiş durumda.

A+A-

2020 Ocak ayında emeklilerin maaşlarına 2019 yılının ikinci yarı dönemi enflasyon rakamlarına oranla zam yapıldı. 2020 yılının Temmuz ayında ilk 6 aylık enflasyona göre zam yapılacak. Aynı an içerisinde emeklilere ikinci bayram ikramiyesi de verilecek. Emekli bayram ikramiyesi tutarı ne kadar? 2020 Temmuz ayı emekli maaş zammı ne kadar olacak? İşte detaylar..

2020 TEMMUZ AYI EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Bilindiği üzere SSK ve Bağkur emeklileri enflasyona oranla zam alırken memur emeklileri ise en az yüzde 4 zam alacak. Enflasyon rakamının belirli bir oranı geçmesi durumunda memur emeklilerine yüzde 4'ün üzerine bir zam daha verilecek.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİ AYLIĞI 2.767 TL OLACAK

İlk 6 aylık dönemin henüz 3 aylık enflasyon rakamları açıklandı. Bu durumda en net yorum yapılacak emekliler memur emeklileri. En düşük memur emeklisi maaşı 2.661 TL. Yapılacak yüzde 4'lük zam ile birlikte 2020 Temmuz ayında memur emeklisi aylığı 2.767 TL'ye çıkacak. Enflasyonun yüzde 4'ü aşması durumunda ilave zam yapılacak.

TEMMUZ AYI EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Ramazan Bayramı ikramiyelerini erken alan emekliler gözlerini Temmuz ayı ikinci bayram ikramiyesine çevirdi. 2020 yılı Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi bin (1000) TL olarak belirlenmişti. Temmuz ayında verilecek Kurban Bayramı ikramiyesinin de bin TL olarak verilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler