1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli maaşlarında son durum belli oldu!Emekli maaşları ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı açıklandı…
Emekli maaşlarında son durum belli oldu!Emekli maaşları ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı açıklandı…

Emekli maaşlarında son durum belli oldu!Emekli maaşları ne kadar oldu? En düşük emekli maaşı açıklandı…

2021 yılına girmeye az bir zaman kala emekli maaş zamlarının ne kadar olacağı en çok merak edilen konulardan bir tanesi haline gelmeye başladı. Yıl içerisinde ocak ve temmuz ayları olmak üzere emekli maaşlarına iki kere zam gelirken, ramazan ve kurban bayramı olmak üzere iki kere de prim ödemeleri yapılır.

A+A-

Geçtiğimiz temmuz ayında maaşlarına zam alan emekliler bu sefer de YEP hedefleri tutarsa ocak ayında ne kadar zam alacaklarını merak ediyor. Yüzde 3 zam oranlarının üzerine bir de gelecek enflasyon farkı ile beraber 2,1 eklenerek zam alacaklar. SGK ve bağkur emeklisi vatandaşların maaşlarına gelecek yüzde 5,1 oranındaki zam ile yetinmek zorunda kalacaklar.

Hükümet kanadından açıklanan YEP hedefleri ile beraber memur ve memur emeklisi vatandaşların maaşlarına enflasyon farkları ile beraber zam gelecek. İşçi, esnaf ve çiftçi emeklileri için de ocak ayında maaşlarına yüzde altı oranlar ile zam gelmesine dair ön görüler dikkatleri çekiyor.

Emekli ocak ayı zamları belli olmaya başladı…

YEP tarafından gelen enflasyon tahminleri eğer gerçek olursa ülkemiz yılı sadece yüzde 12,1 enflasyon farkı ile kapatacak. Bu durum son altı ay içerisinde meydana gelen enflasyon oranlarının 6,35 olurken ilk altı ayında da 5,75 olarak açıklandı. Yıllık meydana gelen enflasyon oranı 12,1lik kısmı TÜFE oranlarının tutması için son altı aylık zaman diliminde 6,35 olması ön görülüyor.

Meydana gelen tahminler eğer gerçek olursa TÜFE 12,1 olarak gerçekleşmesi durumunda hem SGK hem bağkur emekli vatandaşları ocak ayında alacakları toplam zamları ile beraber memur ve memur emekli vatandaşlarının da enflasyon farkı oranlarında gerçekleşmesini sağlayacak.

Yüzde 3 + 2,1 zam

Memur ve memur emeklisi olarak yer alan vatandaşlardaki toplu sözleşme gereğinde 2020 yılının son altı ayında meydana gelen yüzde 4 oranındaki zam 2021 yılının ilk yarısında yüzde 3, ikinci yarısında da yüzde üç olarak karar alınmıştı.

Eğer YEP tarafından gelen tahminler gerçek olursa da memur ve memur emeklisi vatandaşların maaş ve aylıklarında 1 ocak itibari ile geçerli olacak ilk yüzde üçlük normal zam sözleşmeleri yapılacak. Ardından da enflasyon oranlarındaki farklar kapsamında yüzde 2,1 oranındaki zamlar için ek sözleşme yapılacak.

Yılın son altı aylık sürecinde TÜFE oranlarının yüzde 6,35 olarak gerçekleşmesi durumunda maaşlara 2,1 enflasyon farkı ile artışlar meydana gelecek. Bu durum en düşük memur maaşlarının yüzde 4,5 oranındaki zam ile beraber 3983 TL ye artmasını sağlarken en düşük memur emekli maaşlarının da 2938 TL olmasını sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.