1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli maaşlarına zam geliyor! Emekli Maaşları 1.500 TL Olacak, Hemen Hesaplarınızı Kontrol Edin!
Emekli maaşlarına zam geliyor! Emekli Maaşları 1.500 TL Olacak, Hemen Hesaplarınızı Kontrol Edin!

Emekli maaşlarına zam geliyor! Emekli Maaşları 1.500 TL Olacak, Hemen Hesaplarınızı Kontrol Edin!

Dini bayramlarda emekli vatandaşlara verilen 1000 TL ikramiyeler 1500 TL mi olacak? İkramiyelerin 1000 TL'den 1500 TL'ye artış göstermesi için tasarı sunuldu. Gelen haberin ardından emekli vatandaşlar ikramiyelere zam gelecek mi gelmeyecek mi diye araştırmalarına devam ediyor. İşte merak edilen konu hakkında tüm detaylar...

A+A-

Kurban bayramının yaklaştığı süreçlerde emekli vatandaşları bir hayli yakından ilgilendiren bayram ikramiyeleri ne olacak zam gelecek mi diye araştırmalar devam ediyor. Emeklilere her bayramdan önce ödenen 1000 TL bayram ikramiyesi ödemelerinin 1500 TL olması için teklifte bulunuldu. Bu durumun ardından tüm vatandaşlar son durum ne olacak diye araştırmalarına devam ediyor.

Emekli vatandaşlara verilecek bayram ikramiyeleri yıl içerisinde iki kere biner TL olarak sunulmaya devam ediyor. Şu an emekli bayram ikramiyesi zamları için artması adına tasarılar sunuldu. 17 ve 26 Temmuz tarihleri arasında açıklanan durum ile SSK lı emekliler adına gelecek ödemeler hesaplarda yer alacak. Bağkurlu olan vatandaşlar için 25 ve 28 temmuz tarihleri arasında hesaplarda yerini alacak.

Bayram ikramiyelerine zam gelecek mi?

Bir yıl içerisinde 1000er TL olarak verilen dini bayramlarda ikramiye ödemelerine zam gelsin diye tasarılar meclise sunuldu. Her ne kadar meclise sunulmuş olsa bile şu an net bir açıklama gelmedi. Ödemeler 1000 TL den 1500 TL'ye artış gösterirse bir nebze de olsa yardımcı olacak. Tüm emekli vatandaşlara verilecek.

Bayram ikramiyelerinden kimler yararlanacak?

Kurban bayramından önce verilecek bayram ikramiyeleri kimlere ödenecek merak edilen konulardan bir tanesi. İşte ödeme alacak vatandaşlar;

  • SSK - Bağkur ve emekli sandığı statüsü emeklileri
  • Ölüm aylığı alanlar
  • Şehit yakınları
  • Gazi yakınları
  • Geçici olarak gelen köy koruyucuları
  • Savaş gazileri
  • Şampiyon sporcular
  • Terörden zarar gören ve bundan dolayı aylığa bağlanan vatandaşlar

Ödemeler beraber olacak.

Bakan Selçuk tarafından gelen açıklamaya göre temmuz ayı içerisinde olan farkların yanı sıra ağustos ayı içerisinde gelecek bayram ikramiyeleri ikisi bir arada gelecek. Böylece maddi anlamda bir nebze de olsa rahatlamalar sunulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler