1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilerin yıllardır beklediği karar geldi! Aylık 602 TL Ek Ödeme Yapılacak! e-Devlet Başvuruları Başladı…
Emeklilerin yıllardır beklediği karar geldi! Aylık 602 TL Ek Ödeme Yapılacak! e-Devlet Başvuruları Başladı…

Emeklilerin yıllardır beklediği karar geldi! Aylık 602 TL Ek Ödeme Yapılacak! e-Devlet Başvuruları Başladı…

Korona virüs süreçleri ile ülkede bu denli kendini belli eden durumlarda maddi zorluklar ön planda oldu. En çok etkilenen kesimlerden bir tanesi de ne yazık ki emekli olan kesim olarak dikkatleri çekti. Aldıkları ücretler yetmediği için ek ödemeler ile ilgili gelen haberler yüzlerinin gülmesine yardımı oldu. İşte 602,87 TL ek ödeme hakkında merak edilenler...

A+A-

Emekliler için taleplerin kabulü söz konusu olura en az 119 en fazla da 602,87 TL emekli artışları olacak. SSK ve bağkur emeklilerini içeren söz konusu olan durum vatandaşlara asgari geçim indirim fırsatları da sunarak 220 TL verildiği söz konusu oldu. Ek ödemelerin şu an yüzde dört ila beş oranları ile artış gösterecek olmasının yanı sıra yüzde ona kadar artış göstermesi istendi. TÜED ile gelen durumlar karşısında eğer ayrımlar kabul edilirse oranlar yüzde ona kadar çıkacak.

TÜED Cumhurbaşkanına mektup gönderdi.

TÜED korona virüs süreçleri içerisinde yapılan uygulamalardan ne kadar memnun olduklarını dile getiren bir mektup yazdı. Bu süreçler içerisinde gösterilen başarı için ne kadar teşekkür edilse bile az olacağı hakkında minnettar olunan duyguları aktardı.

Emekli aylıkları için intibak zammı gelecek mi

Emekli vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan bir tanesi de kurum kaynaklı olarak farkların giderilmesi oluyor. 2000 senesinden önce emekli olmaya hak kazanan vatandaşlar ile 2000 senesinden sonra emeklilik adına hak kazanan vatandaşların maaşları arasında ciddi farklar dikkatleri çekiyor. Bu kapsamda meydana gelen farkların da kapatılmasına dair dikkatleri çekiyor.

Ek ödeme nedir ve her ay gelecek mi?

5454 sayılı kanun ile emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylık tutarlarına belirli oranlar ile her ay eklenen yüzde dilimlik ödemelerdir. 2006 yılına kadar vergi iadesi olarak gelen bu durum şimdi de ek ödeme olarak yerini alıyor.

Memur emeklileri için intibak talebi ile beraber toplu sözleşme görüşmelerinin yanı sıra Memur - Sen tarafından yeniden gündemde yerini aldı. Düşük maaşı olan vatandaşların ne kadar fark varsa ilave ek ödemesi yapılması da söz konusu olacak.

Maaşlarda değişme olacak

SSK ve bağkur emeklileri tarafından beklenen istek eğer hayata geçmeyi de başarırsa milyonlarca emekli olan vatandaşın maaşlarında en az 50 en fazla da 355 TL değerinde artışlar söz konusu olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler