1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekli maaşlarına ilave zam geldi! Temmuz ayında gelecek zam emekliyi azda olsa rahatlatacak!
Emekli maaşlarına ilave zam geldi! Temmuz ayında gelecek zam emekliyi azda olsa rahatlatacak!

Emekli maaşlarına ilave zam geldi! Temmuz ayında gelecek zam emekliyi azda olsa rahatlatacak!

Emekli maaşlarıyla alakalı son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Corona virüs salgını sonrası en az emekli maaşı 1500 liraya çıkarılırken, emekliye bir güzel haber daha var.

A+A-

Bu yılın 2. zammı Temmuz ayında yapılacak. Yılın yarısındaki enflasyon oranlarına göre belirlenen zam ile emeklilerin maaşlarını artıracak. İşte emekli temmuz zammıyla ilgili son haberler Bu yılın başında milyonlarca emeklilerin maaşları zamlanırken, Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında 650 bin Bağ-Kur ve SSK'lıya ekstra zam yapıldı. malüllük Yaşlılık, aylığı alan emeklilere aylık asgari ödeme tutarı 1000 liradan 1.500 liraya yükseltildi.

Bu kapsamda ek ödeme dahil geliri 1.500 lira olan emeklilere, bu aydan sonra aylık en az 1.500 lira ödenmeye başlanacak. Emeklileri önümüzdeki zaman sürecinde yeni bir zam daha bekliyor. Temmuz ayında milyonlarca emeklilerin maaşı artacak. Zam artışında enflasyon belirleyici olacak.%4 Zam+ Fark Uygulanacak Bağ-kur ve SSK emeklilerine, bu sene'nin ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Memur emeklilerine ise hakem kurulu kararı kapsamında %4 zam ve bu yılın ilk yarısında enflasyon %4'ü aşarsa aşan kısım kadar enflasyon farkı uygulanacak.

Yüzde 4 Zam+ Fark Uygulanacak

Bağ-Kur ve SSK emeklilerine, bu Sene'nin ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Memur emeklilerine ise hakem kurulu kararı kapsamında  %4 zam ve bu sene'nin ilk yarısında enflasyon %4'ü geçerse geçen kısım kadar enflasyon farkı yansıtılacak.

Yani memur emeklilerine en az %4 zam yapılacak. lakin enflasyon farkı çıkarsa zam farkı yükselecek. Emekliler, zam oranını 3. Temmuz'da öğrenecek, aynı zamanda temmuz içerisinde ise yeni maaşlarına kavuşacak.

Ek Ödemede zammı Temmuz'da maaşlar yükseleceği için, bunun üzerinden hesaplanan ek ödemenin tutarı da artacak. milyonlarca emekliler her ay net maaşlarının %4'ü oranında ek ödeme alıyor. Bu ödeme her ay maaşlarla birlikte hesaba yatırılıyor. Temmuz'da ek ödemenin tutarı, hesaplanıp yeni maaş üzerinden artacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler