1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli maaş zammında son dakika gelişmesi! En düşük ve en yüksek emekli maaşı belli oldu…
Emekli maaş zammında son dakika gelişmesi! En düşük ve en yüksek emekli maaşı belli oldu…

Emekli maaş zammında son dakika gelişmesi! En düşük ve en yüksek emekli maaşı belli oldu…

Emekli maaşlarına her yıl ocak ve temmuz aylarında maaş zammı geliyor. Ocak ayında emekli vatandaşların maaşlarına gelecek zam oranları ile ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında gelen zam oranlarının ardından gözler ocak ayında gelecek zam oranlarına çevrildi.

A+A-

Gelecek olan zam oranlarında en etkili durum yılın son altı ayında meydana gelecek enflasyon oranları ile alakalı oluyor. Peki bu yıl ocak ayında emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Memur ve memur emeklileri için ocak ayında gelecek olan zam oranları hakem kurul toplantılarında gelen sonuç ile yüzde 3 oranlarında gelmesi beklenirken, enflasyonda meydana gelen durumlardan dolayı yüzde dördün üzerindeki farklar zam oranlarına yansıtılacak.

Şu ana kadar açıklanmış olan enflasyon verilerine göre de en düşük memur maaşlarının 3905 TL olması gözlenirken memur emeklilerinde de 2955 TL ye kadar artış meydana gelecek. Emekli maaş zam oranları ile ilgili merak edilen son dakika haberlerini de sizler için derledik.

Ocak ayında emekli maaşlarına gelecek zam oranları ile ilgili detaylar her geçen gün yenileri ile gelmeye devam ediyor. Memur ve memur emeklileri için ocak ayında gelmesi beklenen zam oranları hakem kurulu kararlarına paralel bir şekilde yüzde üç olarak ön görülüyor. Fakat enflasyon verileri üzerinde farklar meydana gelirse ona oran ile artış gösterilecek. 2020 yılının son altı aylık kısmında meydana gelen enflasyon oranları yüzde dördün üzerine çıkarsa da aşan kısım kadar maaşlara bir zam oranı yansıtılacak.

Merkez bankası tarafından açıklanan verilere göre eğer yüzde 12,1 oranları ile enflasyon tahminleri gerçek olursa da 2020 yılının ikinci yarısındaki enflasyon oranlarının yüzde 6 olarak meydana gelmesi gözleniyor. Bu tahmin durumlarına göre de ocak ayında meydana gelecek olan zam oranları yüzde ikilik enflasyon ora farklarından dolayı da yüzde 5’e kadar artışlar da meydana gelecek.

Maaşlarda nasıl bir değişim meydana gelecek?

Ocak emekli maaş zamları eğer yüzde üç oranları olursa memur kesimlerde en düşük maaşlar şu an 3719 TL olarak yer alırken gelen zam oranı ile beraber 3830 TL ye kadar artış gösterecek. Memur emekli kesimlerinde şu an maaşlar 2814 TL olurken gelen zam oranı ile beraber 2898 TL ye kadar çıkacak.

Fakat enflasyon oranlarından ötürü farklardan yansımalar meydana gelirse ikilik oranla artış gösterecek ve yüzde beşe kadar çıkacak. Eğer yüzde beş oranlarına bir artış meydana gelirse en düşük emekli maaşları 3905 TL olması gözlenirken memur emeklilerine ödenecek maaş oranları da 2955 TL ye kadar artış gösterecek.

Aile yardımlarına da zam geliyor…

Memur vatandaşlara aile yardım ödemeleri ocak ayında artış gösterecek. Eğer beklenen oran yüzde beşe kadar çıkarsa;

  1. Şu an çalışmayan eşler için ödenen ücret 351,09 TL olurken gelecek yüzde beş oranındaki zam ile beraber 368,64 TL ye kadar artacak.
  2. 0 ve 6 yaş arasında olan memur vatandaşlar için şuan ödenen ücret 77,23 TL olurken gelecek yüzde beş oranındaki zam ile beraber 81,09 TL olacak.
  3. 6 yaş ve üzerinde çocukları olan memur vatandaşlara şu an ödenen  ücret 38,62 TL olurken gelecek olan yüzde beş oranındaki zam ile beraber 40,55 TL olacak.

Yani iki tane 6 yaş altında çocuğu olan ve eşleri çalışmayan memur vatandaşlar için 505,55 TL ödemleler yapılacak.

Yüzde beş zam oranları ile son durum…

  1. Memurlar için şu an ödenen ücretler 3719,27 TL olurken gelecek yüzde beş oranındaki zam ile beraber 3905,23 TL ye kadar artış gözlenecek.
  2. Memur emeklileri için şu an ödenen ücretler 2814,37 TL olurken gelecek yüzde beş oranındaki zam ile beraber 2955,09 TL ye kadar artış gözlenecek.
  3. Memurların çalışmayan eşleri için aile yardımı kapsamında şu an ödenen ücretler 351,09 TL olurken gelecek yüzde beş oranındaki zam ile beraber 368,64 TL ye kadar artış gözlenecek.
  4. Memurların 0 ve 6 yaş arasında olan çocukları içi aile yardımı kapsamında şu an ödenen ücretler 77,23 TL olurken gelecek yüzde beş oranındaki zam ile beraber 81,09 TL ye kadar artış gözlenecek.
  5. Memurların 6 yaş ve üzerinde olan çocukları için aile yardımı kapsamında şu an ödenen ücretler 38,62 TL olurken gelecek yüzde beş oranındaki zam ile beraber 40,55 TL ye kadar artış gözlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.