1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Elma Sirkeli Maskenin Cilde Faydaları Nelerdir? Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?
Elma Sirkeli Maskenin Cilde Faydaları Nelerdir? Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Elma Sirkeli Maskenin Cilde Faydaları Nelerdir? Elma Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Şimdi size elma sirkesi, limon ve yumurta ile hazırlanabilen bir maske tarifini vereceğiz fakat elma sirkesinin hazırlamış olduğunuz diğer maskelerin içlerinde de kullanabilmeniz mümkündür. Elma Sirkesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

A+A-

Elma sirkeli olan maske tariflerini anlatmadan önce ilk olarak organik, filtre maruza uğramamış elma sirkesinin cilde biraz faydalarını anlatalım. Elma sirkesi kirden ve yağdan tıkanan gözenekleri temizler ve sivilce ile akne oluşumlarını yok eder. Sirkenin cilt üstünde diğer önemli kullanım alanları da güneş lekeleri bulunan noktalardır.

İzlerin görünümlerini yok edebilmek için bir maske yapmanıza da asla gerek yok. Bir pamuğa birkaç damla kadar sirkeyi damlatmanız ve geceleri yatmadan önce lekelerin üzerine biraz sürmeniz oldukça yeterli olacaktır. Şimdi size elma sirkesi, limon ve yumurta ile hazırlanabilen bir maske tarifini vereceğiz fakat elma sirkesinin hazırlamış olduğunuz diğer maskelerin içlerinde de kullanabilmeniz mümkündür.

Elma Sirkeli Maske Tarifi

Önce ilk olarak yumurtaları kırmalısınız sonra da yumurta aklarını çıkartın. Limon suyunu da yumurta akının üstüne dökerek az karıştırmalısınız. Daha sonrasında elma sirkesini de güzelce eklemelisiniz ve yumurta akları köpürmeye başlayana kadar güzel bir şekilde karıştırın. Yüzünüzü ılık su ile güzelce yıkadıktan sonra da parmaklarınız ile maskeyi yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Göz ve ağız çevresine de asla sürmemelisiniz. 10 dakika sonra da kuruyunca bırakmanız yeterlidir ve yüzünüzü ılık su ile güzelce temizleyin. Maskeyi çıkarttıktan sonra da nemlendiricinizi kullanabilirsiniz. Yine bu maske gözenekleriniz de birikmekte olan yağ ve kiri temizleyerek sivilce oluşumlarını engellemektedir ve yine cilt gözeneklerinin küçülmelerine de olumlu derece de yardım etmektedir.

Elma Sirkesinin Faydaları

Sirke cilt üstünde bulunan bakterileri temizler ve iltihaplanmaları ve yine sivilce ile akneleri önler. Aynı oranda da cildin asit dengesini güzel bir şekilde sağlamaktadır ve aşırı yağı almaktadır. Bu özellikle de yağlı cilde sahip olanlar için muazzam bir şeydir.

Sivilce veya akne şikayetleriniz var ise gecelere yatmadan önce sivilce üzerlerine elma sirkesini damlatabilirsiniz. Düzenli olarak kullandığınız takdir de cilt yüzeyinde olan pürüzler de yok olmaktadır. Hassas bir cilt tipiniz var ise sirkeyi direk cilde sürmeyin yarı yarıya su ile inceltip sürmelisiniz.

Özellikle de yazının başlarında belirttiğimiz gibi yaşlılık, güneş lekeleri, akne lekelerinin görünümlerini azaltmak için elma sirkesini kullanabilirsiniz.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.