1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Elektrik faturalarında %15 indirim! Herkesin gözü bu kararda! TRT Payının kaldırılması için kanun teklifi sunuldu…
Elektrik faturalarında %15 indirim! Herkesin gözü bu kararda! TRT Payının kaldırılması için kanun teklifi sunuldu…

Elektrik faturalarında %15 indirim! Herkesin gözü bu kararda! TRT Payının kaldırılması için kanun teklifi sunuldu…

İyi Parti genel başkan yardımcısı Akın, elektrik faturalarına uygulanan TRT payı düzenlenmesi, kaldırılması ve KDV oranlarının yüzde bire kadar indirilmesi adına bir kanun teklifinde bulundu. Eğer hazırlanan teklifin kabul edilmesi söz konusu olursa sanayi içinde kullanılmaya devam edilen elektrikte yüzde 34, ticarethane - tarımsal sulama - konut gibi alanlarda kullanılan elektrikler adına da

A+A-

CHP genel başkan yardımcısı ile beraber Balıkesir Milletvekili Akın, ekonomik zorluklar çekilen bu günlerde vatandaşlara biraz daha kolaylık sağlamak adına elektrik faturalar üzerine uygulanan yüzde iki değerindeki TRT paylarının kaldırılarak KDV oranlarının da yüzde bire kadar indirilmesi adına teklifte bulundu.

Meclis açıldığı zaman gündemde yerini alacak...

Teklif için bir açıklamada bulunan Akın, sanayici - esnaf - çiftçi ve konutlarda vatandaşların elektrik faturalarında dolayı mağdur olmalarına engel olmak, yaşanan sorunları ortadan kaldırmak adına teklifte bulunduğunu dile getirdi. Özellik ile de elektrik faturalarının üretim kısmında önemli girdi maliyeti olması konusuna dikkatleri çekti.  

Akın, açıklaması sırasında vatandaşların elektrik için indirim beklentisinde olduğunu dile getirirken,  meclise konu hakkında bir kanun teklifi sunduklarını bunu da 1 Ekim'de gündeme getireceklerini aktardı.

Yasalaşırsa konutlarda yüzde on beş indirim olacak....

Akın'ın vermiş olduğu teklife göre elektrik faturaları üzerinden alınmaya devam edilen yüzde iki oranındaki TRT payının kaldırılmasını ve yüzde on sekiz oranında alınan KDV oranının yüzde bire indirilmesi isteniyor. Söz konusu olan düzenlemenin yasalaşması gerçekleşirse sanayide kullanılacak elektrikler üzerinde yüzde otuz dört, ticarethane - tarımsal sulama - konut içerisinde kullanılanlar adına da yüzde on beş oranında bir indirim söz konusu olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.