1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Ekrem imamoğlu Bürokratların yanlışlarının bedelini siyasetçi öder"
Ekrem imamoğlu Bürokratların yanlışlarının bedelini siyasetçi öder"

Ekrem imamoğlu Bürokratların yanlışlarının bedelini siyasetçi öder"

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, İSMEK bölge sorumlusu bazı kadın görevlilerine hakaret ettiği yönündeki haberleri üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı açıklama yetersiz görüldü.

A+A-

Köşe yazarı Abdulkadir Selvi konuyla ilgili, "Bürokratların yanlışlarının bedelini siyasetçi öder." ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, İSMEK bölge sorumlusu bazı kadın görevlilerine hakaret ettiği yönündeki iddialardan sonra İmamoğlu'nun açıklamasını köşesinde değerlendirdi. Selvi konuyla ilgili "İmamoğlu için artık konuşma değil, tasarrufta bulunma zamanı" ifadelerini kullandı.

Selvi'nin köşesindeki "İmamoğlu tatmin etti mi?" başlıklı kısım şu şekilde:

İMAMOĞLU TATMİN ETTİ Mİ?

GENEL sekreter yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin başörtülülere yönelik hakaretleri üzerine gözler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çevrilmişti. “İmamoğlu, Şişli’nin hakaretlerini destekliyor mu, yoksa bundan rahatsız mı” sorusu ortaya atılmıştı. Haklı bir soruydu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Yeşim Meltem Şişli hakkında bir tasarrufta bulunup bulunmayacağı merak konusu olmuştu.

Dün itibariyle iki şey oldu.

1- Yeşim Meltem Şişli’den bir açıklama ya da özür gelmedi.

2- Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Ama Şişli hakkında bir tasarrufta bulunmadı. “Benim olduğum yerde hiçbir arkadaşım herhangi bir vatandaşa, inancından, etkin kökeninden, yaşam biçiminden, giyim kuşamından dolayı hiçbir şekilde hakaret edemez, incitemez” dedi.

Açıklama yapılması yerindeydi. Ama çok genel ifadeler kullanıldığı, sorunun adı dahi konulamadığı için tatmin edici değildi. Daha cesaretli olması gerekirdi. “Başörtülülere hakaret kabul edilemez” diyebilmeliydi. Siyaset bir tavır işidir. Bir duruş gerektirir.

İmamoğlu’nun,“Bu şekilde hareket eden bir insan, zaten benimle çalışmak istemiyor demektir. Öyle bir insanın benim yanımda yeri olmaz. Nokta” çıkışı önemliydi. Bu sözleri Yeşim Meltem Şişli’ye “İstifa et” mesajı olarak yorumladım. Şişli, istifa ederek gereğini yerine getirmeliydi. Ama kendisi hakkında inceleme yapılmasını talep etti.Bu da bir adımdır. Belki farklı şeyler ortaya çıkacak. Ancak bu inceleme, Genel Sekreter Yardımcısı’nı kurtarma operasyonuna dönüşmemeli.”

Çünkü bu işlerin faturasını bürokratlar ödemez. Ancak bürokratların yanlışlarının bedelini siyasetçi öder. Seçim döneminde kimse Yeşim Meltem Şişli’yi hatırlamaz. Hesabı İmamoğlu’na sorar.

İmamoğlu için artık konuşma değil, tasarrufta bulunma zamanı...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.