1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Düzce'de 5.9 Şiddetinde Deprem! Bakan Fahrettin Koca, Çok Sayıda Yaralı Olduğunu Duyurdu
Düzce'de 5.9 Şiddetinde Deprem! Bakan Fahrettin Koca, Çok Sayıda Yaralı Olduğunu Duyurdu

Düzce'de 5.9 Şiddetinde Deprem! Bakan Fahrettin Koca, Çok Sayıda Yaralı Olduğunu Duyurdu

SON DAKİKA HABERİ: AFAD, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem İstanbul ve Ankara'da da hissedildi.

A+A-

Düzce'de meydana gelen 5.9 büyüklüğünde deprem birçok ilde yaşayan vatandaşları panikletti. Düzce'nin Gölyaka ilçesinde depremin derinliği 6.81 KM olarak kaydedildi. Düzce depremi ile ilgili son dakika yapılan bilgilendirmelerde can kaybı olmadığı belirtildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Yunus Sezer saha tarama çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce'de 35 yaralının olduğunu 1'nin durumunun ağır olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, ekiplerin depremle ilgili taramalarına devam ettiğini ifade etti. 

Öte yandan; Düzce Valisi Cevdet Atay, deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

BİRÇOK İLDEN HİSSEDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre Düzce merkezli depremde İç Anadolu ve Marmara bölgesi sallandı.

Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, başta Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi.

1 KİŞİ KALP KRİZİNDEN HAYATINI KAYBETTİ

Düzce Çay Mahallesi'nde oturan 63 yaşındaki Sevim Çengel'in, yaşanan depremin ardından panik ve korkuya kapıldığı ve geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

DÜZCE'DE EN BÜYÜĞÜ 4,2 70 KADAR ARTÇI DEPREM OLDU

AFAD ve Kandilli deprem verilerine göre saat 06.00'ya kadar en büyüğü 4.2 olmak üzere 70 artçı sarsıntının olduğunu ifade etti. Dışarı çıkan vatandaşlara da battaniye sevkiyatının yapıldığını belirten Bakan Soylu, olası hırsızlık ve benzeri olumsuzluklara karşı jandarma ile polis ve bekçilerin görevinin başında olduğunu söyledi.

BURSA VE YALOVA'DA ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİ

Deprem, Bursa ve Yalova'da da şiddetli şekilde hissedildi. Vatandaşlar, sarsıntı ile birlikte binalardan sokaklara çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.