1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dünyanın En Zenginleri Belli Oldu! Dünyanın En Zenginler Listesinin Birinci Sırasında Yer Alan Jeff Bezos Kimdir? Elon Musk Kaçıncı Oldu?
Dünyanın En Zenginleri Belli Oldu! Dünyanın En Zenginler Listesinin Birinci Sırasında Yer Alan Jeff Bezos Kimdir? Elon Musk Kaçıncı Oldu?

Dünyanın En Zenginleri Belli Oldu! Dünyanın En Zenginler Listesinin Birinci Sırasında Yer Alan Jeff Bezos Kimdir? Elon Musk Kaçıncı Oldu?

2020 Yılına göre açıklanan dünyanın en zengin isimleri belli oldu. Dünyanın en zengin insanları listesinde ilk Sırada yer alan Jeff Bezos’un kim olduğu pek çok kişi tarafından merak konusu oldu. Jeff Bezos’un 182 milyar dolar servete sahip olduğu açıklandı. Jeff Bezos Kimdir? Elon Musk Kaçıncı Oldu?

A+A-

2020 Yılına göre açıklanan dünyanın en zengin isimleri belli oldu. Dünyanın en zengin insanları listesinde ilk Sırada yer alan Jeff Bezos’un kim olduğu pek çok kişi tarafından merak konusu oldu. Jeff Bezos’un 182 milyar dolar servete sahip olduğu açıklandı. Bu dudak uçuklatan rakamın ardından 2. Sırada yer alan isim ise Elon Musk…

İŞTE DÜNYANIN EN ZENGİN İNSANLARI LİSTESİ!

2020 yılının sonlarına yaklaşırken açıklanan dünyanın en zengin insanları listesinde birincilik yine aynı kişiye ait. 1. Sırada yer almayı başaran Jeff Bezos bu sene de yerini kimseye kaptırmadı. Bezos’un serveti ise duyanları şaşkına uğrattı. Jeff Bezos’un serveti tamı tamına 182 milyar dolar.

Dünya genelinde en zengin ikinci insan olan kişi ise Elon Musk. Musk aynı zamanda sene başından bu yana servetini en çok arttırmayı başaran kişi oldu. Servetini artırması ile 2. Sıraya yükseldi.

DÜNYANIN EN ZENGİN İNSANLARI LİSTESİNDE KİMLER YER ALIYOR?

10. Sırasında yer alan isim Mukesh Ambani oluyor. Hint milyarder olarak bilinen Mukesh Ambani dünya zenginler listesi sıralamasında ilk 10’da. Ambani aynı zamanda Asya kıtasında anılan tek isim olarak da biliniyor. 1957 Yılı doğumlu iş insani Ambani 1 milyar dolarlık serveti ile dünya genelindeki en pahalı evde yaşıyor.

10-003.jpg

Geçtiğimiz zamanlarda Ambani’nin kızının düğünün oldukça gündem konusu haline gelmişti. 100 milyon dolarlık maliyeti ile oldukça konuşulan bu düğünde şarkıcı olarak Beyonce sahne almıştı. Mukesh Ambani’nin serveti 74 milyar dolar…

Dünyanın en zengin insanları listesinde yer alan ve 9. Sıraya yerleşmeyi başaran bir diğer isim de Steve Ballmer oluyor. Steve Ballmer Microsoft’un 19886 yılında yayınlanan reklamına çıkan kişi olarak biliniyor ve aynı zamanda 2000 yılından bu yana Microsoft’un yönetim kurulu başkanı.

9-006.jpg

2009 yılında Bill Gates’in yerini alan Ballmer, şu an da Microsoft’un CEO’SU… Bu başarısı ile devam eden Ballmer 76.1 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin insanları listesinde ilk 10’a girmeyi başarıyor.

Dünyanın en zengin insanları listesinde 8. Sırada yer almayı başaran isim ise Sergey Prin oluyor. Prin, Stanford üniversitesinde doktora yaparken arkadaşı ile birlikte Google arama motorunu oluşturan kişi. Aynı zamanda Google’ın Teknoloji Başkanı ve yönetim kurulu üyesidir.

Sergey Prin, 2020 yılının yeni verilerine göre ise Prin şu an da 78.7 milyar dolarlık serveti ile 8. Sırada yer alıyor.

8-005.jpg

En zengin insanların olduğu listesinde 7. Sırada yer alan kişi Lawrence Page yani gerçek adı ile Larry Page oluyor. Amerikalı bir girişimci olan ve yanı zamanda Google’ın ortak kurucularından olan Page’in serveti 81.3 milyar dolar.

7-005.jpg

6. Sırada yer alan zengin isim ise Warren Buffett oluyor. Hem dünyanın en zengin insanı hem de en hayırsever kişi olarak bilinen Warren Buffett, Amerika da bulunan çok uluslu bir şirketin CEO’su, aynı zamanda en büyük hissesine sahip kişisidir. Buffett’in serveti ise tamı tamına 86.8 milyar dolar.

6-015.jpg

Listenin 5. Sırasında yer alan isim ise Facebook’un kurucusu olan Mark Zuckerberg yer alıyor. Servetinin önceki yıllara göre düşüşe uğramasına rağmen Mark Zuckerberg’in 102 milyar dolar serveti olduğu açıklandı.

5-013.jpg

Dünyanın en zengin insanı listesinde yer alan ve 4. Sıraya yerleşen ismi ise Bernard Arnault Moet Hennessy Louis Vuitton şirketinin başkanı ve aynı zamanda CEO’sudur. Bunun yanı sıra başarılı iş insanı Arnault Phillips markasında Pury&Company sahibidir. Arnault’un şaşkına çeviren serveti ise 105 milyar dolar değerinde.

4-044.jpg

Geçen senelerde yapılan dünyanın en zengin insanları listesinde 2. Sırada yer alan Bill Gates 3. Sıraya gerilemiş durumda. Bu durum Bil Gates’in yüklü miktarda yaptığı bağışlar olarak açıklanıyor. Bill Gates’in serveti ise 127 milyar 700 milyon dolar olduğu belirlendi.

3-104.jpg

Tesla’nın patronu olarak bildiğimiz Elon Musk geçtiğimiz senelerde dünyanın en zengin listesinde 35 sırada yer alıyordu. 35. Sıradan 2. Sıraya yükselmeyi başaran Elon Musk servetine servet katmış durumda görünüyor. Musk’ın serveti 7,2 milyar dolar.

1-213.jpg

1. Sırada yer alan zengin  kişi ise yine Jeff Bezos oluyor. Amazon’un sahibi olarak yakından bildiğimiz Jeff Bezos’un serveti 182 milyar dolar. Her sene yerini koruyan Jeff Bezos bu sene de ilk sırada yer alıyor.

2-157.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.