1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Dul Ve Yetimlere Aylık 4500 TL! Nasıl Alınır?
Dul Ve Yetimlere Aylık 4500 TL! Nasıl Alınır?

Dul Ve Yetimlere Aylık 4500 TL! Nasıl Alınır?

Emekli vatandaşın beklediği zaman nihayet geldi. Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR ile emekli olanlar akrabalarının ölümü nedeniyle maaş alma hakkına sahiptir. Dullar ve yetimler için maaşlar artıyor. Peki, bunlar ne zaman ve ne kadar olacak?

A+A-

Bunun ne zaman ve ne kadar olacağı, yılın ilk beş ayı dikkate alınacak ve enflasyon oranına göre ortalama 4,57 zam yapılacaktır. Bu kesin. Tablo, Haziran ayı enflasyonu ile değişmediği ve en düşük ölüm aylığının hisse oranlarına göre 390 TL'ye çıkacağı ve en yüksek emeklilik tutarı 4500 TL'ye çıkacağı bildirildi.

Haziran Ayı Enflasyon Durumu

Bundan sonra, SSK ve BAĞ-KUR’dan dul ve yetim aylığı alan kişilerin maaşları artışla birlikte yansıtılacak. Artış aynı oranda olacak. En son açıklanan enflasyon oranlarına göre, 4.57 durumu bu oranda bir artışı garanti etti. Son rakamlara göre, yetim ve dul emekli maaşlarıyla ilgili 4.57 zam almayı garanti eden son gelişmeler haberimizde.

Dul ve yetim aylığı zammı Temmuz ayında gerçekleşecek. SGK, BAĞ-KUR ve dul-yetim aylığı zamlarının Cuma günü açıklanması bekleniyor. İlk beş aydaki enflasyon oranlarına göre 4,57'lik bir oran garanti edilirken, haziran ayının daha yüksek olması durumunda daha yüksek bir zam alacaklar.

Herkes için yılda iki kez maaş artışı uygulanır. Mevcut verilere göre, en düşük dul ve yetim aylığı 390 TL, en yüksek maaşın 4500 TL'ye yükseldiği belirlenmiştir. Milyonlarca emekli, dul ve yetime yılın ikinci yarısı olan bu süreçte, Temmuz-Ocak dönemine kadar daha yüksek maaş verilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum