1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Dışişleri Kaynakları Türkiye ile Katar’ın anlaşma sağlandığı duyuruldu...
Dışişleri Kaynakları Türkiye ile Katar’ın anlaşma sağlandığı duyuruldu...

Dışişleri Kaynakları Türkiye ile Katar’ın anlaşma sağlandığı duyuruldu...

Katar ile Türkiye’nin, Kabil Uluslararası Havaalanı’nın Ülkeler arası birleşmesi ile işletilmesi hakkında anlaştığı duyuruldu. Konuşan bazı kaynaklar, son dönemlerde, Katar ve Türkiye heyetleri arasında havaalanının ülkeler arası ortaklığı ile işletilmesine istinaden çeşitli görüşmelerin yapıldığını belirtti.

A+A-

Katar ile Türkiye’nin, Kabil Uluslararası Havaalanı’nın Ülkeler birleşmesi ile işletilmesi hakkında anlaştığı duyuruldu. Konuşan bazı kaynaklar, son dönemlerde, Katar ve Türkiye heyetleri arasında havaalanının ülkeler arası  ortaklığı ile işletilmesine istinaden çeşitli görüşmelerin yapıldığını belirtti.

Türk ve Katarlı şirketler arasında ki bu amaç aslında ve eşit ortaklık alanında  bir mutabakat zaptı imzalandığına dair işarette bulunan taraflar, söz konusu olan ortaklık anlaşmasının ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 7 Aralık'taki Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısı için gittiği Doha'da bulunduğu sırada yapıldığını bildirdi.

Son yapılan 7 Aralık'ta ki anlaşma doğrultusunda, Türkiye'de var olan teknik bir heyetin, Katar yardımı ile koordinasyon kurmak için Doha'ya geldiklerini açıkladı.

Doha'daki yapılan görüşmelerin sonrasında, Türk ve Katarlı olan yetkililerden oluşan ortak heyetin, bugün Afganistan'ın başkenti olan Kabil’de yapılacağı ve havaalanının işletilmesiyle ilgili olan anlaşmayı Afganistan Geçici Hükümeti yetkilileri ile bizzat görüşeceği; Afganistan tarafının talep ve istekleri hakkında gerekli bilgiyi alacağı kaydedilmişti.

Türk ve Katar heyetinin, Afganistan tarafıyla yapılacak olan görüşmenin hemen sonrasında  durum değerlendirme yapması  beklenenlerin arasında.
Türkiye ve Katar tarafından konu ile ilgili henüz fotoğrafı bir yayınlama ve açıklama olmadı.

Afganistan’ın başkenti olan Kabil’deki Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı, denize kıyısı olmayan ülkelerden olan Afganistan için en temel hava birlikteliği olması bakımından önemli bir alen temel sahip.

Taliban yapmış olduğu eş zamanlı olarak fazla saldırılar ile  haziran ayı itibariyle Afganistan'da pek çok bölgeyi ağustos da da bilindiği üzere vilayet merkezlerini  ele geçirmeye devam etmişti.

Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi bırakması ve hükümet güçlerinin başkentten gitmesiyle Taliban, 15 Ağustos'ta başkanlık sarayı ve kamu binaları gibi büyük yerleri ele geçirerek ülkede üstün bir kontrolü sağlamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.