1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Deprem Uzmanı: İzmit, İstanbul, Yalova, Sakarya, Düzce Tehlike Altında! Çok Büyük Can Kaybı Riski Var!
Deprem Uzmanı: İzmit, İstanbul, Yalova, Sakarya, Düzce Tehlike Altında! Çok Büyük Can Kaybı Riski Var!

Deprem Uzmanı: İzmit, İstanbul, Yalova, Sakarya, Düzce Tehlike Altında! Çok Büyük Can Kaybı Riski Var!

Marmara Bölgesi, Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki tarafından yapılan uyarıyla ciddi bir deprem tehlikesi altında. Moriwaki'ye göre, bu bölgede beklenen depremin büyüklüğü 7.9 ve üzeri olabilir.

A+A-

Marmara Bölgesi, Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki tarafından yapılan uyarıyla ciddi bir deprem tehlikesi altında. Moriwaki'ye göre, bu bölgede beklenen depremin büyüklüğü 7.9 ve üzeri olabilir. Ancak daha da endişe verici olan, bu depremin potansiyel can kaybı riski. Moriwaki, Marmara Bölgesi'ndeki depremin Kahramanmaraş merkezli depremlere kıyasla can kaybının 2-3 kat daha fazla olabileceği uyarısında bulundu.

Yoshinori Moriwaki, yıllardır Türkiye'de yaşayan ve aynı zamanda yüksek mimar ve inşaat mühendisi olan bir Japon uzman olarak deprem riski ve potansiyeli hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Adıyaman'da düzenlenen bir toplantıda bu uyarıları yapan Moriwaki, ülkenin deprem riskine karşı farkındalığı artırmayı ve hazırlıklı olmayı amaçlıyor.

Özellikle İstanbul ve çevresinde yaşayanlar için bu uyarı büyük bir önem taşıyor. Marmara Bölgesi, deprem riski altında bulunan bir bölge ve ciddi hazırlıkların yapılması gerekiyor. Moriwaki'nin açıklamaları, bu bölgedeki insanların deprem riskine karşı daha duyarlı olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini vurguluyor.

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Türkiye'nin karşılaşabileceği diğer depremler hakkında da Moriwaki önemli açıklamalarda bulundu. Bu bölgelerde yaklaşık 2 yıl boyunca artçı depremlerin devam edebileceğini belirtirken, benzer büyüklükte bir depremin aynı bölgede beklenmediğini ifade etti. Gelecekte olası bir depremin tahmin edildiği bölgeleri de belirledi.

Türkiye ve Japonya gibi sürekli deprem riski taşıyan ülkelerde, deprem enerjisinin biriktiği bölgelerde ani depremler meydana gelebilir. Bu nedenle, bina inşaatlarının güçlü ve dayanıklı olması ve zemin iyileştirmelerinin yapılması büyük önem taşıyor. Moriwaki, aynı zamanda izinsiz bina yapımının ciddi bir sorun olduğunu ve bu konunun dikkate alınması gerektiğini belirtti. Deprem riski altındaki bölgelerde bu uyarıların dikkate alınması ve gerekli önlemlerin alınması hayati bir öneme sahiptir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.